Artikelpromotie
Image default
Dieren

Veilig met je paardentrailer op de weg

Paardentrailers rijden nog al eens rond met defecte remmen, rotte bodems, versleten koppelstukken of scheuren in de banden, dit doordat er geen verplichte keuring is voor deze trailers. Deze situaties zijn echter levensgevaarlijk voor de andere weggebruikers en de paarden zelf. Door deze mankementen kan bijvoorbeeld het paard door de rotte vloer zakken en zich heel ernstig verwonden of wanneer de remmen het begeven in een dringende situatie, duwt de trailer uw auto nog tientallen extra meters vooruit wat tot nare botsingen kan leiden.

Door rond te rijden met een trailer die niet in orde is, neem je dus zware risico’s voor mens en dier. Zorg er dus voor dat je met een veilige trailer op stap gaat, hoe kan je dat doen? Dat lees je hier. 

Ga naar de gratis controledagen die jaarlijks georganiseerd worden bij verschillende vestigingen van paardentrailerwinkels. Het kost je helemaal niets en je trailer wordt op 25 punten gecontroleerd, ze kijken naar aspecten als de oplooprem, het chassis, de banden, de achterklep, de wanden, de bodem… Hierbij zijn de banden en de bodem de verborgen boosdoeners. De bodem kan rot zijn zonder dat je het beseft en met het blote oog ziet, regelmatige controle is dus uiterst belangrijk om te voorkomen dat het paard door de bodem kan zakken. In de banden kunnen haarscheurtjes komen, zelfs als ze er nog nieuw uitzien, wat kan resulteren in een klapband.

Een achteruitrijcamera kan ook voor extra veiligheid zorgen voor je trailer. De camera en het monitorscherm zorgen ervoor dat u uw paard zelf in de gaten kan houden, want tijdens het rijden is het natuurlijk leuk om te weten dat het paard op zijn gemak is. Daarnaast geeft het een goed zicht op het verkeer op de weg achter de trailer. Ook is het een hulp bij het achteruitrijden. Je kan de achteruitrijcameras draadloos installeren.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl