Artikelpromotie
Image default
Gezondheid

Goede hulpmiddelen autisme

Autisme is een diagnose die gesteld wordt aan de hand van een aantal gedragskenmerken. Denk hierbij aan het hebben van problemen op sociaal gebied, het vasthouden aan routines en aan het feit dat mensen met autisme gevoeliger zijn voor bepaalde prikkels. Maar: ieder mens met autisme is anders. Autisme kan een enorme impact hebben op het dagelijks leven van mensen. Er is nog veel onbekend over autisme, maar er zijn een aantal hulpmiddelen en tips voor hoe mensen om kunnen gaan met de beperking.

Hulpmiddelen voor mensen met autisme

Er bestaan veel hulpmiddelen voor mensen met autisme. Wat voor iemand met autisme werkt of welke begeleiding iemand met autisme nodig heeft, verschilt vaak per persoon. Een aantal handige hulpmiddelen voor mensen met autisme zijn als volgt:

Autipas

De Autipas kan een handig autisme hulpmiddel zijn. Met de Autipas kunnen mensen met autisme aantonen dat ze autisme hebben. Dit pasje kan helpen in bepaalde situaties. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor meer begrip van anderen, maar het verklaart vaak ook het gedrag van mensen met autisme.

Handige apps

Er bestaan verschillende apps die mensen met autisme kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan is de app “Autiplan”. Deze app zorgt voor meer structuur en overzicht door middel van overzichten en stappenplannen. Een andere handige app kan “MijnEigenPlan” zijn. MijnEigenPlan ondersteunt mensen met autisme op verschillende vlakken zoals emotieregulatie, motivatie en zelfredzaamheid. Bovendien is “AutThere” een app waar jongeren met autisme op een laagdrempelige manier contact kunnen hebben met elkaar.

Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een ander autisme hulpmiddel dat kan helpen met ontspannen. Deze deken kan gebruikt worden bij overprikkeling. Overprikkeling komt vaak voor bij mensen met autisme. De verzwaringsdeken kan vervolgens zorgen voor een rustgevend effect. De verzwaringsdeken kan daarnaast ook zorgen voor een betere nachtrust.

https://www.sensolife.nl/c-5197733/hulpmiddelen-voor-mensen-met-autisme/