Artikelpromotie
Image default
Huishoudelijk

Te veel spanning in je hoofd is vervelend

Cognitieve inspanning zorgt ervoor dat je moe wordt. Het kost energie en alles wat energie kost is uiteindelijk vermoeiend. Mensen die zich veel druk maken en vaak nadenken weten precies wat ik bedoel.

 

Het is lastig om hiermee om te gaan. Je hebt er vaak niet heel veel controle over welke kant je gedachten op gaan. Je denkt en je denkt en je weet niet precies waar deze impulsieve gedacht vandaan komen. Hoewel het z’n voordelen heeft kan het vervelend zijn om veel te denken. Het is moeilijk om je te concentreren en dit kost vaak ook weer energie. Stel nou dat je last hebt van negatieve gedachten dan kan het al helemaal vervelend zijn. Het is belangrijk dat je in vergelijkbare situaties de context weer naar je eigenhand zet. Je moet kijken wat er voor zorgt dat jij je hoofd weer fris en scherp krijgt. 

Misschien wel de beste tip hiervoor is schoonmaken. Mensen die veel aan hun hoofd hebben en hierdoor druk zijn in hun hoofd kunnen een drukke omgeving als extra impuls ervaren. Door alles netjes en goed te ordenen zorg je ervoor dat er een last van je schouder is. Denk bijvoorbeeld aan tegels schoonmaken of voegen wit maken. Deze schone omgeving geeft mensen een goed gevoel en hierdoor ontstaat rust. Een nette omgeving zorgt ervoor dat jij je gedachten op een rijtje kan zetten en het helpt met je beginnen, wat vaak moeilijk is voor mensen met drukte in hun hoofd. 

Hiernaast is het slim om te sporten. Dit is vaak een goede afleidende factor die ervoor zorgt dat je je energie kwijt kan en je hoofd even leeg maakt. Hierna kan je weer rustig op 0 beginnen en is het rustiger in je hoofd. 

Rust in je hoofd is belangrijk. Je vergeet minder, stelt minder uit en krijgt meer af als je je gedachten en planning op een rijtje hebt.