Artikelpromotie
Image default
Huishoudelijk

Suikerriet verpakking

V: Waar is een suikerrietverpakking precies van gemaakt? Het blijft jarenlang niet in de aarde en wordt eenvoudig biologisch afgebroken tot kooldioxide. Vraag: Hoe lang duurt het voordat de verpakking van suikerriet biologisch wordt belast? De afbraaksnelheid is sterk afhankelijk van de omgeving – het type composteringsproces, temperatuur, vochtgehalte etc. Het is dus raadzaam om een ​​gekwalificeerde composttechnicus te raadplegen om een ​​idee te krijgen. 

Suikerriet verpakkingen zijn het materiaal dat wordt gebruikt om bewerkte of verse producten in te pakken. Er zijn echter twee soorten verpakkingen voor suikerriet: plastic zakken en houten kisten. Beiden hebben hun voor- en nadelen: 

Plastic zakken zijn erg handig en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn echter niet ideaal voor het langdurig bewaren van etenswaren, aangezien het plastic gemakkelijk kan worden beschadigd door zonlicht, hitte en vocht. Ze zijn ook vrij duur om te kopen en te huren. Aan de andere kant zijn plastic zakken erg hygiënisch, maar niet geschikt voor mensen met allergieën voor chemicaliën. De polyethyleenfilm op de plastic zak bevat bijvoorbeeld bisfenol A, dat mogelijk kankerverwekkend is. Polyethyleen is door de FDA niet goedgekeurd als veilig voor contact met de huid. 

Houten kisten zijn veel betrouwbaarder dan plastic zakken en zijn over het algemeen milieuvriendelijker. Ze bieden echter niet dezelfde voordelen als plastic tassen. Houten kisten zijn relatief groot, waardoor ze relatief eenvoudig en zonder al te veel poespas kunnen worden vervoerd. Maar hout heeft ook de neiging te rotten. Bovendien zijn houten kisten moeilijk te recyclen en bieden de meeste fabrikanten alleen kant-en-klare units met beperkte opslagcapaciteit aan. 

Suikerrietverpakkingen moeten een hersluitbare omhulling en een etiket bevatten. Dit is meestal een doorzichtige polyethyleenfilm, maar sommige fabrikanten gebruiken ook nog steeds papieren etiketten. Dit komt omdat polyethyleen kan afbladderen en vervagen. Papieren labels zijn ook gemakkelijk te verwijderen, wassen en desinfecteren. 

Als je je materialen eenmaal hebt uitgezocht, hoef je ze alleen nog maar in dozen te verpakken. Gebruik dozen van verschillende formaten en zorg ervoor dat ze zijn bekleed met geschikte vulling. {voor gemakkelijk transport en stevigheid. Houd er bij het verzenden van uw verpakte producten altijd rekening mee dat uw dozen zo luchtdicht mogelijk moeten zijn om ze luchtdicht te houden. Hoewel de verpakking luchtdicht moet zijn, is het toch het beste om een ​​goede verzegelingsmethode te gebruiken om schade te voorkomen wanneer ze worden verzonden en opgeslagen in zeecontainers. 

Verpakkingen van suikerriet moeten op een zorgvuldige manier worden behandeld, zowel tijdens de fabricage als tijdens het transport en de opslag. De fabrikant moet worden geïnformeerd over de details van de verpakking, inclusief het gebruikte papier. Alle informatie die de veiligheid van het product in gevaar kan brengen, moet duidelijk op de verpakking zelf worden vermeld. Bovendien moeten eventuele speciale instructies voor verzending of opslag duidelijk op de verpakking worden vermeld. 

Zodra uw verpakking compleet is, is het belangrijk om deze goed gevuld te houden. en op de juiste manier opgeslagen om schade of schimmelvorming te voorkomen. Het is ook verstandig om strikte hygiënepraktijken te volgen om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke bacteriën of schimmels ontstaan.

OrganicWare

https://www.organicwareshop.nl/suikerriet1.html