Artikelpromotie
Image default
Meubels

Kenmerken van een vintage interieur

Kenmerken van een vintage interieur  Een van de kenmerkende dingen in een vintage interieur zijn de meubels. De meubels in een vintage interieur hebben vele ronde vormen. Ook hebben de meubels over het algemeen een simpeler ontwerp. Er zijn verschillende categorieën vintage meubels waaronder vintage scandinavische meubels. Deze twee stijlen gaan heel erg goed samen. Dit komt onder andere doordat scandinavische meubels ook minimalistisch zijn. Er wordt dan ook regelmatig gebruik gemaakt van kleinere meubels en simpele vormen. Een ander overeenkomend kenmerk is dat je naast ronde vormen ook strakke lijnen in beide stijlen veel terug zult zien. Naast deze kenmerken zijn er ook nog een aantal andere kenmerken waaraan je een vintage interieur kunt herkennen.  

De kleuren die gebruikt worden  

De kleuren van een interieur spelen ook een hele grote rol in de uitstraling en de stijl van een interieur. Kleuren die vaak voor een vintage interieur worden gebruikt zijn onder andere geel, oranje, bruin en groen. Hierbij kun je verschillende kleuren en tinten van kleuren met elkaar combineren. Door gebruik te maken van rustigere kleurtinten kun je de focus leggen op vintage design meubels. Een van de materialen die vaak terugkomt in vintage meubels is hout. Hout heeft over het algemeen een warmere bruine kleur en past perfect bij de kleuren van een vintage interieur. Daarnaast worden er vaak planten gebruikt en hiervoor geldt ook weer dat de groene kleur goed past bij de vintage kleuren. 

Het vinden van vintage meubels  

Vintage meubels zijn erg oud alleen niet alle oude meubels zijn nog even mooi. Het kan daarom zo zijn dat je wat meer moeite moet doen om goede vintage meubels te vinden. Er zijn echter zeker wel vele vintage meubels te vinden die nog heel erg lang mee kunnen gaan. Vele vintage meubels zijn namelijk van goede kwaliteit. Wanneer meubels een aantal kleinere gebruikssporen hebben geeft dit daarnaast ook extra karakter aan de meubels. Vintage meubels kun je bijvoorbeeld in een tweedehandswinkel vinden maar je kunt ze soms ook direct van andere overnemen.  

Inspiratie opdoen voor een vintage interieur  

Als je eenmaal hebt besloten dat je een vintage interieur wilt is het een goed idee om inspiratie op te doen. Je kunt onder andere inspiratie opdoen door online op zoek te gaan naar foto’s van een vintage interieur. Tegenwoordig zijn er ook vele social media kanalen waar mensen inspiratie delen voor verschillende interieur stijlen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van tijdschriften die gaan over het stijlen van een interieur. Tenslotte kunnen woonprogramma’s je ook vaak verder helpen bij het opdoen van inspiratie.  

https://nl.atkris.com/page/scandinavian-design