Artikelpromotie
Image default
Mobiliteit

Waar zijn gehandicaptenvoertuigen goed voor? De beste tips [2022]

Als u door Nederland rijdt, zult u merken dat auto’s met meer regelmaat worden uitgeschakeld dan in andere landen. Of het nu een kapotte koplamp is of een probleem met de ruitenwissers, u zult waarschijnlijk voertuigen met dit soort problemen zien rondrijden of langs de kant van de weg parkeren. Zijn dit echt gehandicaptenvoertuigen in Nederland? Zijn ze veilig om te rijden? Dit is wat u moet weten!

Invoering

In Nederland worden voertuigen geclassificeerd als normaal uitgerust of gehandicapt. Een gehandicapt voertuig is een voertuig dat aan een van deze criteria voldoet:
-Het voertuig is niet uitgerust met een actief remsysteem.
– Het voertuig heeft geen stuur.
– Het voertuig heeft geen pedalen.
Pas als aan alle drie de criteria is voldaan, kan de auto als gehandicapt worden aangemerkt en mag er dan alleen worden bestuurd door iemand met speciale toestemming van de Nederlandse autoriteiten. Als je je afvraagt ​​wat dit betekent voor degenen die hun auto moeten gebruiken als onderdeel van hun dagelijks leven, dan ben je niet de enige!

De verschillende soorten gehandicaptenvoertuigen in Nederland

In Nederland zijn er twee soorten gehandicaptenvoertuigen: een goederentrein (goederentrein) en een personenrijtuig (intercity- of streektrein). De laatste heeft drie subgroepen: 1) passagiersrijtuigen, 2) slaaprijtuigen 3) couchetterijtuigen. De eerste twee groepen kunnen zowel voor passagiers als voor goederen worden gebruikt, maar voor de couchette-auto’s is dit alleen voor passagiers.

De voor- en nadelen van elk type gehandicapt voertuig

Er zijn drie soorten gehandicaptenvoertuigen: 1. Tijdelijk 2. Semi-permanent 3. Permanent. Tijdelijk gehandicapte voertuigen zijn precies hoe ze klinken, u kunt ze voor een tijdelijke periode, tot zes maanden, gebruiken en worden geleverd met een waarschuwingsbord met de vermelding Tijdelijk voertuig.

Semi-permanente gehandicaptenvoertuigen lijken ook op hun naam, wat betekent dat ze langer dan zes maanden kunnen worden gebruikt, maar niet voor onbepaalde tijd. Het meest voorkomende type is het permanent gehandicapte voertuig en kan tot tien jaar meegaan voordat het moet worden vernieuwd, zolang het elk jaar correct wordt geregistreerd en er geen wijzigingen in de kenmerken zijn aangebracht (bijvoorbeeld nieuwe banden).

Conclusie

In Nederland hebben ze een systeem genaamd parkeerplaats voor verhuurbedrijf wat vertaald wordt als parkeerplaats voor sleepwagenbedrijf. Hier kunnen mensen hun mindervalide auto parkeren als deze niet rijdbaar is. Dit doen ze uit veiligheidsoverwegingen om ongevallen op de openbare weg te voorkomen. De overheid doet dit omdat er in sommige gebieden geen parkeerplaatsen zijn voor deze auto’s en het voor hen moeilijk is om een ​​parkeerplaats te vinden. Bekijk een aanbod met 45 km auto’s bij: Fast Furious Scooters

Rijbewijs

Nederlandse rijbewijzen zijn 15 jaar geldig. U kunt uw Nederlandse rijbewijs alleen verliezen als u een ernstige verkeersovertreding begaat of als u failliet wordt verklaard. Voor het omwisselen van uw rijbewijs voor een nieuw moet u naar het gemeentehuis gaan en meenemen:
– ID-document
– bewijs van woonplaats (bijvoorbeeld huurovereenkomst of paspoort)
– oud rijbewijs – twee kleurenfoto’s waarop je geen hoofddeksel hebt en geen donkere bril draagt
– verklaring dat uw lichamelijke conditie niet zodanig is verslechterd dat autorijden voor u onmogelijk of gevaarlijk wordt
– verklaring dat uw mentale fitheid niet zodanig is verslechterd dat het voor u onmogelijk of gevaarlijk zou zijn om auto te rijden.