Artikelpromotie
Image default
Winkelen

Gourmetstel 8 personen getest

Een gourmetstel 8 personen van goede kwaliteit kiezen is niet eenvoudig. We hebben dan ook veel tijd besteed aan het testen verschillende gerechten om de beste ervaring te krijgen met elke set. We hebben gebruik gemaakt van internationale standaarden om ons te helpen met onze tests. Al onze geteste gerechten zijn gemaakt door professioneel geschoolde chefs.

Om met de testen te beginnen, hebben we ons gericht op het materialen en de vormgeving. Er is gekeken naar het gewicht van elke ketel om te zorgen dat de set stevig en solide wordt. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat de set bestendig en langlebig is. Ook hebben we gekeken naar de handgrepen die erbij zitten om te zorgen dat de stellen gemakkelijk in gebruik zijn untwaren van materialen die de warmte goed kunnen afvoeren.

Culinaire testen

Voor culinaire testen hebben we zowel klassiekers als creatieve gerechten getest. Naast typisch Nederlandse gerechten zoals erwtensoep, stamppot en hutspot, hebben we ook gerechten uit andere culturen getest. Denk aan stoofvlees, fajitas, couscous en nog veel meer. We hebben bovendien gekeken naar of de gerechten gelijkmatig werden verwarmd en of de wormen stevig en niet-verbrand aankleefden aan de bodem van de pan.

Verbrand- en schurende testen

We hebben ook de schurende testen gedaan om te zien of er naargelang van de intensiteit van het schuren, sporen of verkleuringen op de kookpot zichtbaar werden. We hebben een schuurspons gebruikt en gekeken of de afwerking van de kookpot intact bleef. Bij de verbrand-test hebben we gezorgd dat de kookpot aan de onderzijde roodgloeiend werd. Dit gaf ons een goed beeld van hoe de pot zou gedijen in extreme omstandigheden. Daarnaast hebben we de kookpoten gebruikt bij hoge temperaturen om te testen of de pot zou vervormen of niet.

Conclusie

Na onze testen kwamen we tot de conclusie dat er vele grote verschillen zijn bij het testen van gourmetstellen voor 8 personen. En naast kwaliteit was en is het belangrijk om ook te kijken naar de prijs. We concludeerden dat een goede kwaliteit niet hoeft te betekenen dat je veel geld hoeft te betalen. Er zijn verschillende prachtige stellen op de markt voor alle budgetten. Wil je meer informatie? Lees dan de gourmetsel 8 persoon testen op onze website!

.