Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Beveilig je aanhanger tegen diefstal

Beveilig je aanhanger tegen diefstal 

Het kan je stress opleveren wanneer je je aanhanger langs de weg hebt staan en deze niet beveiligd is. Dit is natuurlijk niet nodig. Je kan op allerlei verschillende manieren je slot gemakkelijk beveiligen tegen diefstal zodat je met een gerust hart je aanhanger overal neer kunt zetten. 

Verschillende mogelijkheden 

Voor het beveiligen van je aanhanger zijn er vele verschillende manieren waarop je dit kan doen. Je kan dit doen door een slot te bevestigen onder of over de koppeling, dit zijn disselsloten. Maar ook kan je de aanhanger op slot zetten door middel van een wielklem of een parkeerpaal. Een parkeerpaal is natuurlijk niet praktisch als je de aanhanger iedere keer ergens anders op slot moet zetten. Maar voor bijvoorbeeld een bedrijf is het weer erg makkelijk om ergens op het terrein de aanhanger gemakkelijk en snel op slot te zetten.
Om weer terug te komen op de disselsloten, deze zijn er in twee verschillende varianten:

  • Koker disselslot

  • Onderbouw disselslot

Deze sloten zijn gemakkelijk en snel te gebruiken. Een onderbouw disselslot monteer je eenmalig onder de koppeling en dan kan je die altijd gebruiken, zelfs aangekoppeld, dat is natuurlijk erg handig als je bijvoorbeeld een stop maakt bij een tankstation.

Past elk disselslot op mijn aanhanger?

Het antwoord is nee niet ieder disselslot past op jou aanhanger. Dit is afhankelijk van het type koppeling die je hebt. Dit is erg belangrijk bij het aanschaffen van een onderbouw disselslot, deze word namelijk door middel van de zelfde aansluiting van de koppeling gemonteerd. Maar er zijn ook koker disselsloten, deze zijn een stuk universeler. Deze sloten vallen namelijk over de gehele koppeling heen. Deze sloten zijn gemaakt van staal en zet je vervolgens vast met een discusslot. Om er zeker van te zijn dat het disselslot gaat passen kan je het beste altijd het merk en type van je koppeling opzoeken, dan ben je er zeker dat je het slot meteen kunt gebruiken. 

Voor aanhanger en caravan hetzelfde slot?

Aanhangers en caravans lijken veel van elkaar te verschillen. Maar is dit eigenlijk ook zo? Natuurlijk zijn deze twee verschillend van elkaar, maar dat is eigenlijk alleen de opbouw. Het onderstel van een caravan of aanhanger is hetzelfde. Dus ook de koppeling waarop het slot gemonteerd word. Sloten zijn dus inderdaad hetzelfde voor aanhangers en caravans. 

Wat is het SCM keurmerk?

Bij veel sloten staat vermeld dat deze een keurmerk heeft, het SCM keurmerk. Maar waar dit voor staat is vaak onduidelijk. SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Dit keurmerk is ontwikkeld door een groep van verzekeraars. Daarom word het ook vaak verplicht door de verzekering om een disselslot met dit keurmerk op je aanhanger of caravan te plaatsen als je deze wil verzekeren tegen diefstal. Dit mede doordat er daadwerkelijk minder aanhangers en caravans gestolen worden wanneer er gebruik word gemaakt van zo’n slot. Het kan dus ook geen kwaad om wel een slot te gebruiken die wel het keurmerk heeft, ook als je de caravan of aanhanger niet gaat verzekeren tegen diefstal.