Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Waarom e-ketels de toekomst zijn.

Waarom e-ketels de toekomst zijn.

Aardgas is zoals iedereen inmiddels weet een fossiele brandstof waar CO2 bij vrijkomt bij verbranding ervan, dit heeft reeds geleid tot klimaatverandering. Bovendien is het zo dat, als gevolg van de winning van gas er bodemdaling kan optreden, wat weer aardbevingen tot gevolg heeft.

Om de uitstoot te reduceren tot een minimum, zijn er op 28 juni 2019 in Parijs afspraken gemaakt. Het zogenoemde klimaatakkoord.

Zeer veel Nederlandse huishoudens hebben nog geen elektrische CV enkel omdat ze nog altijd aangesloten zijn op aardgas. 
Alleen heeft de overheid beslist dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn en we gebruik zullen moeten gaan maken van duurzame energiebronnen om te koken en het verwarmen van je huis.

De politiek zet zich daarom in om vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht te stellen. Wanneer dit definitief is, kan je dan niet langer meer  een gasgestookte CV-ketel laten plaatsen. De elektrische centrale verwarmingsketel ofwel, de e- ketel is hiervoor hét alternatief. 

 

 

De verschillen tussen de gasgestookte en de elektrische CV-ketel.

Het kloppend hart van het verwarmingssysteem, is de CV-ketel. De gasgestookte CV-ketel verbrandt het aardgas en warmt zo het CV-water op dat door de circulatiepomp naar de radiatoren en/of vloerverwarming wordt gepompt. 

Doormiddel van de thermostaat is het mogelijk de temperatuur in de woning te regelen. Een CV-ketel op aardgas moet je aansluiten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de vrijgekomen rookgassen af te kunnen voeren. 

Een elektrische CV-ketel daarentegen werkt, zoals de naam al zegt op elektriciteit en maakt het mogelijk om gasloos te verwarmen. Een elektrische CV-ketel is een stuk veiliger omdat dit apparaat geen koolmonoxide (CO) produceert, je hebt dat rookgaskanaal niet meer nodig en dus geen pijpen op je dak, hierdoor kan je de e-ketel overal geplaaten, zelfs in ruimtes waar geen ventilatie is. 

Een e-ketel is volkomen stil, geen hindelijke geluiden van een ventilator zoals bij een gas cv en ook geen geluid van een compressor die bij een bodem warmtepomp zit.

Met een e- ketel is het mogelijk water van een temperatuur van 70°C te verkrijgen. Dat is van belang voor veel woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’. Anders is dat bij een warmtepomp, waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt noodzaak is. Een elektrische CV slijt niet en is ook nagenoeg onderhoudsvrij.

Op de website van elektrischeboiler.eu vind je trouwens de beste deals. Dit bedrijf verkoopt al jaren elektrisch aangedreven aparatuur (ook elektrische boilers, kachels en doorstrommapparaten!) en ze kunnen je tevens bijstaan bij het maken van de juiste keuzes voor jouw persoonlijke situatie.

Kijk eens op hun website en laat je aangenaam verrassen door de scherpe prijzen en het grote aanbod.

elektrischeboiler.eu 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/