Artikelpromotie
Image default
Dienstverlening

De uitvaartbus: samen op weg met uw geliefden en dierbaren

Het verliezen van een dierbare of geliefde is een aangrijpende gebeurtenis, waarin u de steun van uw naasten kan gebruiken. Het rouwen om het verlies, maar ook het delen van de vele mooie momenten is het fijnst om gezamenlijk te doen. U beleeft deze dag tenslotte nooit alleen. Des te fijner is het dat u deze momenten tegenwoordig ook kan delen wanneer u onderweg bent naar de laatste rustplaats van uw geliefde. Dit kan door middel van de prachtig ingerichte uitvaartbus. 

 

Traditioneel rijdt de rouwauto voorop en daarachter de stoet auto’s met familie en andere aanverwanten. Een moment tijdens de dag van de begrafenis die enigszins wat afstandelijk aan kan voelen. Vooral als u erg gesteld bent op het bijzijn van uw naasten. In de uitvaartbus is dit echter anders. Deze rouwauto is voorzien van een groot aantal plekken waarop u en uw dierbaren plaats kunnen nemen. De kist staat centraal in de wagen, zoals uw geliefde centraal hoort te staan tijdens deze dag. 

 

Veel nabestaanden die al eens gebruik maakten van een uitvaartbus zijn enorm positief en dankbaar. De mensen ervaren het als een hele warme en fijne manier om nog eenmaal op pad te gaan met hun geliefde.  

 

Persoonlijke route 

 

Als u dan toch met al uw dierbaren de laatste momenten met de overledene ervaart, is het een prachtig moment om nog eens langs de plaatsen te rijden die belangrijk waren voor uw geliefde. Denk bijvoorbeeld aan het ouderlijk huis of de sportclub waar hij of zij zo graag kwam. Zo kunt u nog eens met alle aanwezigen samen waardevolle herinneringen ophalen. 

 

Volgbussen 

 

Het is natuurlijk voor te stellen dat niet al uw familie, vrienden en andere naasten plaats kunnen nemen in de bus. De mogelijkheid bestaat daarom ook om extra volgbussen en/of auto’s in te zetten. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen die een waardevolle connectie heeft met u of uw geliefde, aanwezig kan zijn om deze dag met u mee te maken. 

 

Kosten 

 

Wanneer u gebruik wil maken van een uitvaartbus, hoeft u zich geen zorgen te maken over extra kosten. De kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur van het gebruik, maar ze vallen over het algemeen lager uit dan het gebruik van een rouwauto met volgauto. 

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor een uitvaartbus en bent u woonachtig in of rondom Gouda? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een uitvaart in Gouda.