Artikelpromotie
Image default
Dienstverlening

Wat te vermijden bij het leven met elektriciteit?

Het is typisch voor een huis om elektriciteit te hebben. Een huis zonder elektriciteit is gewoon moeilijk, zeker in deze tijd en als je in een stad woont. En met elektriciteit komen elektrische problemen. Problemen met elektriciteit is normaal gesproken normaal. Zeker als je in een oud huis of gebouw woont, moet je regelmatig nagekeken en onderhouden worden door een Elektricien Den Bosch. Maar controle en onderhoud zijn niet genoeg. Als huiseigenaar moet u uw deel doen om elektrische problemen te voorkomen. Lees hieronder wat u moet vermijden.

Vermijd onvoldoende snoerbescherming

Soms vormen de eenvoudigste dingen het grootste gevaar. Dit is vaak te wijten aan het feit dat die simpele dingen zo gewoon zijn dat we vergeten dat ze bestaan. Omdat de meeste mensen zich terdege bewust zijn van de gevaren en de taak geen routine is, is het normaal om waakzaam te zijn bij het uitvoeren van elektrische werkzaamheden. Elektrische snoeren kunnen bijvoorbeeld snel onderdeel worden van de leefomgeving. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst naar het snoer van je televisie gekeken? Het is waarschijnlijk toen je het voor het eerst hebt aangesloten, wat maanden of zelfs jaren geleden kan zijn. Schade aan elektrische snoeren kan op verschillende manieren ontstaan. Koorden van haardrogers of andere stylingtools die constant worden gedraaid en gedraaid, kunnen rafelen en verslijten, waardoor de draden binnenin bloot komen te liggen. Draad begraven onder uitgaanscentra biedt ideaal kauwmateriaal voor nieuwsgierige huisdieren. Snoeren die zijn weggerot, kunnen worden gevonden op zeer oude elektrische apparatuur. Het is belangrijk om een ​​snoer zo snel mogelijk los te koppelen en te vervangen, ongeacht de oorzaak. Wikkel het snoer stevig in met isolatietape en bel zo snel mogelijk een reparatiebureau als het snoer stroom doorgeeft aan apparatuur die niet kan worden losgekoppeld, zoals een koelkast.

Vermijd het aansluiten van stroomsterkte op verschillende draden

De elektrische belasting die een bepaalde draad veilig kan verwerken, wordt stroomsterkte genoemd. Veel huiseigenaren gaan ervan uit dat alleen omdat een draad stevig en zwaar genoeg lijkt om een ​​bepaalde belasting te dragen, die belasting aankan bij het uitvoeren van schijnbaar eenvoudige elektrische handelingen, zoals het installeren van een nieuw stopcontact. Deze veronderstelling is volledig onjuist. Een draad van 15 ampère en een draad van 20 ampère kunnen identiek lijken. Het aansluiten van de twee tijdens de installatie van een stopcontact zal daarentegen de kleinere draad overbelasten, waardoor er een brandgevaar in uw muur ontstaat. Controleer voor de zekerheid de stroomsterkte van elke draad die u gebruikt.