Artikelpromotie
Image default
Onderwijs

Hoe duur is het om een opleiding gas, water en warmte te volgen?

Je steentje bijdragen aan de infrastructuur in Nederland, dat is werk wat zorgt voor voldoening. Bovendien is het werk wat generatie op generatie blijft bestaan. Je kunt namelijk als land niet functioneren zonder dat je beschikt over een goede infratechniek. Vakmensen zijn nodig om Nederland te blijven voorzien van een goede infrastructuur en jij kan hier ook aan bijdragen door een van de infra opleidingen bouw te volgen waarbinnen tal aan opleidingen zijn waaruit je kunt kiezen. Als het je wat lijkt om aan de slag te gaan binnen de elektrotechniek kun je aan de slag door een werk- en leertraject niveau 2 of niveau 3 te voltooien. Niet alleen opleidingen, maar ook cursussen en trainingen gerelateerd aan de infratechniek zijn te volgen.

 

Opleiding monteur gas water warmte 

Voor een opleiding monteur gas water warmte in Nederland kun je terecht bij GOA Infra Opleidingen. Je kunt kiezen uit een niveau 2 of een niveau 3 opleiding. Je zult in een werk- en leer traject aan de slag gaan met het aanleggen, onderhouden en repareren van leidingen. Dit doe je zodat het gas, het water en de warmte op een juiste manier hun weg kunnen vinden. Je zult bij deze opleidingen te werk gaan bij een erkend leerbedrijf, dit is bijvoorbeeld een aannemingsbedrijf. Met een vmbo-diploma ben je al geschikt om de opleidingen te volgen. Wanneer je niet in het bezit bent van een vmbo-diploma zijn er ook andere mogelijkheden om toegelaten te worden. Je kunt bijvoorbeeld ook met een mbo-diploma niveau 1 doorstromen naar niveau 2 en met een mbo-diploma niveau 2 kun je doorstromen naar niveau 3. 

 

Hoeveel kost een opleiding in de infratechniek?

Tijdens het proces waarbij je wordt opgeleid tot een monteur gas water warmte is er sprake van een beroepsbegeleidende leerweg. Hierbij ben je vier dagen aan het werk bij een erkend leerbedrijf en de andere dag zal meer theoretisch ingericht zijn. Om zo’n opleiding te volgen zijn er ook kosten die je maakt naast de tijd die je kwijt bent aan het traject. Voor een opleiding monteur gas water warmte niveau 2 betaal je aankomend jaar (2022/2023) een bedrag van  €258,-. Dit bedrag verschilt sterk van het bedrag dat je betaalt wanneer je kiest voor een opleiding eerste monteur gas water warmte niveau 3. Voor een niveau 3 opleiding betaal je namelijk €624,- in het jaar 2022/2023. Hierbij praten we over een bedrag dat per jaar moet worden betaald. Op het moment dat je dus de hele opleiding tot monteur gas water warmte doorloopt kan dit bedrag op een ander getal uitkomen. In principe is het behalen van niveau 3 haalbaar binnen 12 maanden, maar het kan ook oplopen tot een duur van 36 maanden. Het is volledig afhankelijk van je leertempo en de inzet die je toont. Ook voor een opleiding elektrotechniek bij GOA Infra Opleidingen zijn de jaarlijkse kosten gelijk aan de jaarlijkse kosten van de opleiding gas, water en warmte.