Artikelpromotie
Image default
Onderwijs

Vind de studie waar jij blij van wordt

Vaak vinden jongeren meerdere studies interessant om te volgen. De keuze die je hieruit moet maken voor een studie kan dan erg lastig zijn. Wat als je de verkeerde keuze maakt? Vind je die studie wel echt leuk? Dat zijn vragen die je jezelf waarschijnlijk stelt bij het bekijken van een bepaalde studie. Als je deze keuze moeilijk vind, dan kan je een studiekeuze adviesbureau inschakelen voor hulp bij studiekeuze.  

Heb je aan deze aspecten gedacht? 

Als je voor een studie gaat kijken dan is het eerste waar je natuurlijk naar kijkt de studie zelf. Is het interessant genoeg? Ga ik hier mee worden waar ik echt van droom? Er zijn daarnaast ook andere aspecten waar je aan moet denken bij het kiezen van een studie. Kijk bijvoorbeeld goed naar de locatie van een studie. Wil jij graag thuis blijven wonen om kosten te besparen? Dan is het niet verstandig om naar een studie aan de andere kant van het land te kijken. Daarnaast speelt tijd ook mee. Wil je tijd over houden voor een sport en leuke dingen? Dan kies je waarschijnlijk voor een studie met wat minder contacturen.  

Kijk samen met een specialist naar de mogelijkheden 

Een studiekeuze adviesbureau waar je samen met een specialist in gesprek gaat over jouw interesses en aspecten die jij belangrijk vindt bij een studie. Dat kan bij September Advies. Hulp bij een studiekeuze kan erg fijn zijn. Je kunt hierdoor zelfverzekerd aan de gang met jouw studiekeuze en weet na deze gesprekken vrijwel zeker dat je een goede keuze hebt gemaakt. Door het jonge team van specialisten heb je gezellige gesprekken die erg toegankelijk zijn. Extra fijn dus.  

Ga op reis en ontdek waar jouw interesses liggen 

Waar je ook voor kunt kiezen als je nog niet helemaal weet wat je wilt gaan studeren is een tussenjaar. In een tussenjaar kan je er namelijk ook heel goed achter komen waar jouw interesses liggen. Denk hierbij aan een grote reis maken. Er zijn tegenwoordig vele organisaties die als studiekeuze adviesbureau met jou op reis gaan en daarnaast samen met jou onderzoeken welke studie bij je past.