Artikelpromotie
Image default
Onderwijs

CultuurProfielSchool

Een basis aan ontwikkeling op creatief gebied biedt vrijwel elke school. Echter sommige scholen gaan een stuk verder. Ze bieden een extra inhoudelijk diepgaand programma waarbij leerlingen met een grotere motivatie zich op kunstzinnig vlak kunnen ontwikkelen. Maar niet alleen voor de leerlingen met een uitzonderlijke motivatie of een groot talent hebben hier profijt van. Op een CultuurProfielSchool gaat elke leerling profijt hebben van meer kans zich op creatief vlak te ontwikkelen. 

CultuurProfielschool en externe partners

Een Cultuurprofielschool haalt veel externe partijen de school in. De deuren van de school staan open en leerlingen worden geïnspireerd door voorbeelden van buiten de school. Vanuit Kleinkunstig kunnen we daarin een belangrijke rol spelen. Ons netwerk van professionele workshopleiders (ruim 250 kennen we) brengt ervaring met het beroepsveld de school in. Ze vullen daarmee de kennis van de docenten aan; het is complementair. In elke kunstdiscipline bieden we deze mogelijkheid.

Workshops op een CultuurProfielSchool

Workshops zijn een uitgelezen kans om leerlingen kennis te laten maken met een vernieuwende kunstvorm, om wellicht een kunstdiscipline die jullie zelf niet aanbieden. Ze kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van professionele tekstschrijver en vormgevers een eigen magazine ontwikkelen of onder begeleiding van een installatiekunstenaar een eigen kunstwerk voor in de aula maken. Workshops op school zijn daarmee een goede mogelijkheid om samenwerking met partijen buiten de school aan te gaan. 

Cultuurdag op de CultuurProfielSchool

Een Cultuurdag is een dag waarop er een grote diversiteit aan workshops tegelijk op school worden georganiseerd. Vanuit Kleinkunstig organiseren we Cultuurdagen met grote regelmaat. Het zijn dagen met soms vier workshopleiders, maar ook dagen met wel 50 workshopleiders. Het hangt af van het budget, aantal leerlingen en natuurlijk de wensen vanuit de school. Het spannende aan een Cultuurdag is dat je leerlingen een grote verscheidenheid aan workshops aanbiedt, ze kunnen dus kennismaken met allerlei disciplines en ook vanalles combineren. Ze kunnen bijvoorbeeld in de eerste ronde de workshop Moderne Dans volgen, daarna de workshop Vloggen en daarna de workshop Virtual Reality. Bedenk het en het is mogelijk!

https://www.kleinkunstig.nl