Artikelpromotie
Image default
Marketing

Muziek opnemen via SoundCloud; zo werkt het

Naast de mogelijkheden om via SoundCloud muziek te beluisteren of te uploaden, kun je er ook je eigen muziek opnemen. Wil je een nieuwe track laten horen aan je volgers en ben je er klaar voor om deze op te nemen? Open de SoundCloud app voor Android, log in en ga ervoor. Het is mogelijk om direct via SoundCloud een nieuwe opname te maken, zodat je live muziek kunt maken of kunt zingen. We gaan je vertellen hoe dat precies in zijn werk gaat, zodat je hier helemaal klaar voor bent.

 

Hoe neem je je eigen geluid op?

Klik bovenaan in het menu van de app op More en vervolgens op Record. Klik op de Record knop en begin met opnemen. Nu begint de opname echt en is het tijd om alles uit de kast te halen en er een geweldige audio-opname van te maken. Als je klaar bent kun je weer op de knop klikken. Het is altijd mogelijk om bepaalde stukken uit je opname te knippen, wanneer je daar niet tevreden over bent.

 

En wat moet ik verder nog doen?

Wanneer je klaar bent met je opname kun je het direct terugluisteren door op Play te klikken. Ben je blij met het resultaat? Upload je opname dan om deze definitief te maken. Het is ook mogelijk om het nog eens te proberen. Daarvoor klik je op Start over. Klaar? Wacht dan na het uploaden tot de balk helemaal geladen is. Nu wordt het tijd voor een titel en eventueel een beschrijving over je opname. Het is niet verplicht om een beschrijving toe te voegen, maar het kan luisteraars inzicht geven in waar zij precies naar luisteren.

 

Deel je eigen muziek met je vrienden en familie

Onder de titel van je nieuwe opname staat een link die je kunt gebruiken om je track met anderen te delen. Deze kun je plaatsen op een van je social mediakanalen of per WhatsApp of e-mailbericht naar vrienden en familie versturen. Het is nog mogelijk om in dit scherm aan te geven of je je upload openbaar of privé wilt maken. Maak je hem privé, dan kunnen anderen je track niet beluisteren. Zelf kan je wel altijd bij je opnames, dus wanneer je bij iemand bent kun je hem of haar gewoon laten luisteren wat je hebt opgenomen. Vergeet niet onderaan op Save te klikken, anders gaat je werk verloren.

Soundcloud plays krijgen

Nu je jouw vette track online hebt staan heb je alleen nog Plays nodig. Soundcloud plays kopen is een manier om jouw track een boost te geven. Hoe meer plays je hebt, hoe sneller je nummer topposities binnen Soundcloud kan bereiken en daardoor ook meer aandacht krijgt. Soundcloud plays kopen zorgt dus voor een snel resultaat in meer aandacht wat zich zal vertalen in abonnees (volgers), likes, en ga zo maar door. Plays kopen is dus zeker de oplossing voor wie nog niet een grote naam heeft op Soundlcloud.