Artikelpromotie
Image default
Marketing

Live content via digital signage

Als je vroeger als vakantiebaantje wel eens in een distributiecentrum hebt gewerkt, weet je hoe belangrijk het up to date houden van de voorraad is. Vergelijk het met je eigen printerpapier: als je niet observeert hoeveel er nog in het papierpak zit, kun je plots verrast worden door de laatste bladzijde die je eruit haalt. Bij distributiecentra is dat effect nog veel groter, maar het live kunnen volgen van je voorraad is bijvoorbeeld ook handig bij KPN winkels.

Informatievoorziening

Aan de ene kant kun je informatie opzoeken via digital signage. Er staan interactieve schermen in de winkel, waardoor je de kenmerken van verschillende mobiele toestellen kunt vergelijken. En door verder te klikken kun je ook de abonnementen op inhoud en voorwaarden vergelijken. Je kunt live je eigen toestel met abonnement samenstellen. Toch is het dan ook handig om meteen te zien of het door jou gekozen toestel voorradig is. Je gaat namelijk bewust de winkel in, anders had je online wel iets nieuws besteld.

De toegevoegde waarde van fysieke winkels

Het liefst wil je je nieuwe toestel direct meenemen. En je verwacht dat je, wanneer je de winkel binnenstapt, snel weet of het toestel nog op voorraad is. Gelukkig zijn er inmiddels technische ontwikkelingen die het mogelijk maken om de voorraad live op te vragen. Als je het als consument niet kunt, is er vaak wel een medewerker die het wel kan. Die heeft dan een ander apparaat, waarop niet alleen het aantal beschikbare toestellen te zien is, maar ook de kleuren en de Gigabytes die wel eens kunnen verschillen. Door informatie uit te wisselen, kun je eventueel nog je keuze aanpassen. Hiervoor heb je echter altijd correcte en de laatste informatie nodig. Bij de KPN winkels hoef je hieraan dus niet meer te twijfelen, jij en de medewerkers hebben voldoende digitale middelen om je verder te helpen.