Artikelpromotie
Image default
Marketing

Nieuwe telefoon kopen? Dit is waar je op moet letten

Is je oude telefoon aan vervanging toe en sta je op het punt om een nieuwe smartphone aan te schaffen? Dan kan dat nog best een lastige klus zijn, omdat er tegenwoordig enorm veel keuze is. Daarbij komt nog eens kijken dat je met een aantal factoren rekening moet houden wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft. Onlangs heb ik een nieuw toestel gekocht. Ben je benieuwd op welke punten ik in mijn zoektocht gelet heb? Lees dan zeker onderstaand blog.

Het budget

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen is misschien toch wel hoe groot jouw budget is. Afhankelijk van jouw budget kun je kijken binnen welke prijsklasse je een toestel kunt gaan uitzoeken. Zo ben ik onlangs voor een refurbished iphone 8 gegaan. Waarom? Mijn budget was niet toereikend voor één van de nieuwste iPhones en deze refurbished variant leek mij daarom een ideale uitkomst.

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Afhankelijk van jouw budget kun je gaan kijken of je een nieuwe telefoon of een tweedehands toestel gaat aanschaffen. Zoals ik al zei ben ik zelf voor een refurbished iPhone 8 gegaan. Het grote voordeel van refurbished ten opzichte van tweedehands is dat je een refurbished smartphone koopt bij een aanbieder van refurbished producten. Hierdoor heb je over het algemeen altijd 24 maanden garantie. Wanneer ik mijn iPhone bij een particulier iemand zou hebben gekocht heb ik die garantie niet. Je kunt uiteraard ook voor een nieuwe smartphone gaan, maar mijn budget liet dat niet toe.

Besturingssysteem

Vervolgens heb ik gekeken naar het besturingssysteem. Ik heb al jaren een iPhone en ik vind persoonlijk Apple heel prettig werken. Daarom heb ik ervoor gekozen om weer voor een iPhone te gaan. Als jij zelf een Android toestel gewend bent en je stapt ineens over op Apple als besturingssysteem, dan kan dit best even wennen zijn. Daarom is het belangrijk om in je achterhoofd te houden waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Camera

Tevens ben ik een fanatieke fotograaf. Niet op professioneel niveau hoor, maar ik vind het wel leuk om zo af en toe een leuke foto van de natuur te maken. Of de perfecte selfie. Daarom vind ik het belangrijk dat ik een goede camera op het toestel heb waar ik redelijk goede foto’s mee kan maken.

Opslaggeheugen

Juist omdat ik graag foto’s maak vind ik het belangrijk dat ik voldoende opslaggeheugen op mijn toestel heb om de foto’s te bewaren. De opslagcapaciteit van een iPhone kun je niet uitbreiden, daarom ben ik zelf voor de 64GB gegaan. Dit is voor mij namelijk ruim voldoende. Bij Android toestellen kun je over het algemeen de opslagcapaciteit uitbreiden door een extra geheugenkaartje in het toestel te plaatsen. Ook dit is dus belangrijk om even over na te denken.