Artikelpromotie
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Binance bot

Als je een beginner bent op het gebied van crypto trading, en je wilt gaan beginnen met handelen op het platform Binance, dan heb je vast wel eens gehoord dat je dan het beste een bot kunt gebruiken. Maar wat is Binancebot.io en hoe gaat het in zijn werk als je ermee gaat handelen? En wat zijn nu eigenlijk de voordelen en de nadelen aan het gebruik van een handelsbot?

Hoe werkt een Binance bot?

Een binance bot is feitelijk software die aan de hand van wiskundige formules opdrachten kan uitvoeren.  Door de algoritmes kan een bot kan zelfstandig marktanalyses maken en handels beslissingen nemen. Dat doet hij natuurlijk niet helemaal uit zichzelf. Wanneer je een bot aanschaft, kun je als gebruiker diverse voorkeuren en limieten instellen, zodat de trading bot precies doet wat jij wilt. Je kunt de bot bijvoorbeeld alleen bepaalde crypto munten laten kopen, of alleen tegen een bepaalde prijs. Nadat je alle voorkeuren hebt ingesteld, gaat de bot zelfstandig voor je aan het werk. Je kunt daarna altijd de instellingen weer veranderen en je voorkeuren wijzigen. Er zijn diverse websites waar de bots in pakketten tegen verschillende prijzen kunt vinden. Je kunt ook kiezen voor een gratis open source bot, maar dat vereist wel enige kennis van programmeren waardoor het minder aantrekkelijk is voor een beginner

De voordelen van handelen met een Binance bot

Het belangrijkste voordeel van een binance bot is dat het je heel veel tijd bespaart. Natuurlijk is het buitengewoon fascinerend om alle grafieken te bestuderen en te volgen wat de prijzen van alle crypto currencies in de markt doen, maar het kost ook enorm veel tijd. Als je begint met crypto trading heb je vaak gewoon een baan of ben je aan het studeren, en kun je het jezelf niet eens permitteren om de hele dag naar de online exchange van Binance te kijken. En ook al heb je de tijd, je moet toch ook eten en slapen. Dat is het voordeel van een bot: hij werkt onvermoeibaar door, of je nu slaapt of niet. Je kunt met een bot 24 uur per dag blijven handelen en je kunt daarom beter inspelen op de continue veranderende markt. Bovendien wordt de bot niet beïnvloed wordt door allerlei menselijke emoties die het handelsproces negatief kunnen beïnvloeden. De bot handelt puur op basis van wiskundige formules en kan daardoor perfect een handelsstrategie uitvoeren.

Zijn er ook nadelen aan handelen met bot?

Er zijn ook enkele nadelen aan gebruik van een bot. De allergrootste valkuil is dat je niet goed begrijpt welke parameters je kunt instellen. Het kan een voordeel zijn om eerst gewoon handmatig het een en ander uit te proberen voordat je alles in handen geeft van een bot.Kies daarom voor een handelsbot die gebruiksvriendelijk is en een overzichtelijke interface heeft.  Je kunt als beginner beter voor een minder geavanceerde bot kiezen die iets minder mogelijkheden heeft en beter is beveiligd, dan voor een hele complexe bot waar je al behoorlijk wat handelservaring voor moet hebben om hem te bedienen.