Artikelpromotie
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten

Een goed lot op uw voordeur kan een hoop problemen voorkomen. Net zoals er steeds nieuwe sloten worden gemaakt, worden inbrekers steeds handiger in het inbreken van deze nieuwe sloten. Met die reden is het dan ook hartstikke belangrijk dat je eens in de zoveel tijd een nieuw slot op de voordeur laat plaatsen. In deze tekst gaan we dan ook een kijkje nemen bij verschillende sloten en welke techniek er op dit moment is om inbrekers tegen te houden.

Wat zijn cilindersloten?

Om te kijken welke sloten er precies geschikt zijn, is het belangrijk om een kijkje te nemen bij de sloten die een cilinder hebben. Deze sloten noemen we een cilinderslot. Bij dit slot is het belangrijk dat het slot beschermt wordt door een groot cilinder. Hierdoor worden verschillende manieren van het openbreken van het slot, die bij andere sloten bijvoorbeeld vaak gebruikt worden, tegengehouden. Het is namelijk door de cilinder alleen mogelijk om een passende sleutel in het slot te steken. Wanneer de passende sleutel in het slot wordt gestoken, gaan de stiftjes, plaatjes of kogeltjes in het slot aan de kant. Op die manier kan de sleutel vervolgens draaien en zal het slot ook openen. Een cilinderslot is dus al een mogelijkheid om een hoop inbrekers tegen te houden, maar ook inbrekers worden dus slimmer en hebben inmiddels mogelijkheden om cilindersloten te openen. Gelukkig zijn er steeds nieuwe manieren om de deuren te beveiligen en dus ook voor dit soort sloten. Het is dan ook belangrijk dat je een kijkje neemt bij de verschillende sloten om het huis beter te beveiligen. Wat ook prettig is als bewoner. Naast dat je weet dat je sloten moet hebben met SKG 3* keurmerk, is dat je geijksluitende cilindersloten kan bestellen. Dat je zelf met 1 sleutel alle cilinders kan openen.

Hoe worden deze sloten opengebroken?

Bij het openen van deze sloten wordt gebruik gemaakt van kerntrekken. Bij kerntrekken wordt er gebruik gemaakt van een elektrische boormachine. De inbreker boort een grote schroef in het slot waarmee het slot dus kapot wordt gemaakt. Vervolgens trekt hij met een klauwhamer of een ander gereedschap de schroef weer uit de deur. Wanneer hij dat gedaan heeft, is het slot onklaar gemaakt en kan de inbreker dus de woning in. Geschat wordt dat het ongeveer 20 seconden duurt om op deze manier een slot te openen. Ook een deurcilinder is daardoor dus niet meer beveiligd tegen inbraak. Omdat het een vrij nieuwe manier is, is er ook nog niet veel bekend over de manier waarop deze deuren beveiligd kunnen worden. Toch is de beste manier om een slot te nemen met kerntrekbeveiliging. Bij een slot met kerntrekbeveiliging, wordt de cilinder verzwaard en sterker gemaakt. Hierdoor is het niet mogelijk om het slot op die manier onklaar te maken. Het slot wordt dus beschermd tegen deze manier van inbraak. Het lukt om de schroef er in te draaien met de machine, maar het lukt vervolgens de inbreker niet om de schroef er uit te trekken. Een slot wat het beste beschermd is, is een slot met het SKG3 keurmerk en het is belangrijk om daar naar te kijken wanneer je op zoek bent naar een slot.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/