Artikelpromotie
Image default
Entertainment

Verschillende soorten vishengels

Je wilt voor het eerst gaan vissen, maar hebt nog geen idee waarop en wat voor soort hengel je nodig hebt. Als je online een eerste zoekactie uitvoert wordt je al snel overdonderd door het enorme aanbod. Help! Waar nu te beginnen….

Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die met dit probleem kampt. In deze blog geven we je enkele hoofdlijnen mee, waarop te letten bij keuzestress. Gelukkig zijn de hoofdlijnen redelijk makkelijk uiteen te zetten. Zie onderstaande. 

 

Vissen met een vaste stok

Een vaste stok is een hengel met een stuk vislijn eraan vast. Meestal bestaat deze uit enkele delen die over elkaar heen gezet kunnen worden tot een langere hengel, of uitschuifbaar. Deze hengels kunnen tot meer dan 10 meter lang zijn, waardoor je verder uit de kant kunt vissen. Gemiddeld genomen zijn de meeste verkochte vast stokken ergens rond de 4 meter. Als startende visser is de vaste stok erg makkelijk in gebruik. 

 

Vissen met een werphengel

Naast de vaste hengel zijn er ook werphengels. Die zijn hengels waarop een molen bevestigd wordt. Voor een beginnende visser kan het knap lastig zijn om goed te werpen en de slip goed af te stellen. Vaak zal in het begin de lijn geregeld in de knoop kunnen raken, voordat het werpen en opvangen goed onder de knie is. De vislijn bij de werphengel gaat via verschillende ogen op de hengel naar de molen toe. Hierdoor kan je makkelijk extra lijn geven bij het werpen of tijdens het drillen van een grotere vis. Tevens is het mogelijk tot ver uit de kant te vissen. Worpen van meer dan 100 meter zijn hierbij mogelijk, in de handen van de juiste visser. Enkele voorbeelden van werphengels zijn; Wincklepicker, karperhengel, spinhengel en matchhengel. Elk van deze hengel is geschikt om op specifieke vissoorten te vissen, al kan je natuurlijk wel met een hengel verschillende vissen vangen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/