Artikelpromotie
Image default
Hobby en vrije tijd

Waterpijp klaarmaken in vijf stappen

Je hebt je eerste waterpijp gekocht, maar hoe moet je je nieuwe waterpijp klaarmaken? Wel, dit is makkelijk uit te leggen in slechts vijf stappen:

Je begint met de waterpijp in elkaar te zetten. Vul eerst de vaas met water en plaats dan de stang erin, deze moet enkele centimeters onder water staan en luchtdicht verbonden zijn met de vaas. Erna maak je de slang vast aan de waterpijp, ook deze moet luchtdicht verbonden zijn met de stang. Het kolenschaaltje plaats je op de bovenkant van de waterpijp.

Als de waterpijp in elkaar gezet is, is het nodig om te controleren of alles goed luchtdicht is. Je checkt de luchtdichtheid door het uiteinde van de stang dicht te houden en terwijl aan de slang te zuigen. De waterpijp is luchtdicht als er geen bubbels in het water komen.

Hierna mag de tabakskop gevuld worden met shisha tabak. Je plaatst de tabak in de tabakskop en kijkt na of het goed verdeeld is. Hierover breng je een dubbele laag folie aan zodat de kop volledig afgesloten is. Prik er dan enkele gaatjes in met een tandenstoker. Dan mag de tabakskop aan de bovenkant van de waterpijp gemaakt worden. 

Nu de waterpijp volledig klaar is voor gebruik is het tijd om de kolen aan te steken. Je neemt een kooltje in de kolentant, je laat het branden tot het roodgloeiend is en legt het dan voorzichtig op de folie. 

Als laatst leg je het kooltje naast de tabakskop en wacht je enkele minuten. Wanneer je begint te roken, verplaats je de kolen langzaam weer meer naar het midden.

Als deze vijf stappen zijn voltooid kan je beginnen met roken! Om extra te genieten kan je deze waterpijp tips toepassen om met smaken te experimenteren: mix eens verschillende smaken tabak, voeg een andere vloeistof toe aan het water in de vaas (bvb limonade, grenadine, cola…) of gebruik verschillende slangen aangezien de smaak steeds wat in de slang blijft hangen. Ook kan je ijs toevoegen in de vaas, zo wordt de rook gekoeld en krijg je een verfrissend effect.

https://premium-hookahs.nl/