Artikelpromotie
Image default
Internet

Een Managed Service Provider en de vele voordelen

Op zoek naar het ideale digitale platform en de beste digitale database voor uw bedrijf? Dan is het tijd voor een cloud werkplek, dat ingericht wordt door een professionele Managed Service Provider. Maar wat is dat nu eigenlijk: een cloud werkplek? Het is een digitale werkplek waar uw collega’s en werknemers alle werk en bedrijfsinformatie opslaan, plus data opvragen.

Eenvoudig en snel vergaderen en meer

Ook kan de cloud gebruikt worden als vergaderforum. Op dit forum kunnen de individuele leden van een team bijvoorbeeld met elkaar chatten en data uitwisselen op momenten dat ze zich niet in één ruimte bevinden. Zo kunnen verschillende teamleden op locatie zijn bij een klant, anderen op kantoor en anderen bijvoorbeeld thuiswerken. Het samenwerken via de cloud is efficiënter, omdat iedereen in de tussentijd zijn of haar eigen ding kan doen.

Een cloud werkplek kent talloze voordelen

U kunt de cloud beschouwen als centraal knooppunt van alle (digitale) data van uw bedrijf. Het bijzondere is dat deze data door verschillende personen tegelijkertijd kan worden opgevraagd en ingezien. Dat is met een map vol papieren wel anders. Bij geprinte data duurt het bovendien wel even voor u de juiste informatie gevonden heeft. In een digitale omgeving bent u slechts enkele muisklikken verwijderd van u hebben moet. Een Managed Service Provider tilt het online archief naar een hoger niveau: het is niet alleen zo dat meerdere mensen tegelijkertijd dezelfde informatie inzien, ze kunnen tegelijkertijd aan één opdracht werken.

Uw bedrijf naar een hoger niveau getild

In de cloud werkplek kunnen alle collega’s hun kennis delen, plus administratieve gegevens uploaden. Ook geldt de cloud werkplek als database voor het opvragen van eerder ingewonnen kennis: het is als het ware één grote bibliotheek. De werkplek geldt bovendien als ontmoetingsplek voor collega’s wanneer zij overleg met elkaar moeten plegen, maar zich niet allemaal op dezelfde locatie bevinden, bijvoorbeeld omdat ze voor het uitoefenen van hun taken op verschillende plekken moeten zijn. Het internet verenigt uw personeel. Wilt u meer weten over het inschakelen van een ervaren Managed Service Provider? Breng dan een bezoek aan de website van Cloudiction.