Artikelpromotie
Image default
Internet

Makelaarscourtage niet meer van deze tijd

Huis verkopen zonder makelaar

Tot enkele jaren geleden namen veel mensen die hun huis wilden verkopen hiervoor een makelaar in de arm.
Een makelaar begeleid het verkoopproces, maakt foto’s, stelt een woning dossier op, en verzorgt de bezichtingen.
Hiervoor rekent de makelaar opstarten kosten en een courtage op de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.
Deze makelaarscourtage bedraagt vaak enkele procenten van de verkoopprijs met de opstartkosten daarbij opgeteld lopen de totale makelaarskosten al snel op tot enkele duizenden euro’s

Door de krapte op de woningmarkt worden woningen steeds sneller en gemakkelijker verkocht, zelfs buiten de stedelijke gebieden.
Dit is voor veel mensen de aanleiding om hun woning te verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Hierdoor kunnen duizenden euro’s aan makelaarskosten worden bespaart bij de verkoop. Het verkopen van een huis zonder makelaar vergt veel inspanning en brengt de nodige risico’s met zich mee, onder andere het opstellen van het koopcontract vraagt de nodige kennis van zaken. Woningeigenaren die dit risico liever niet nemen kiezen steeds vaker voor de verkoop aan een woningopkoper.

Woning opkoper

Bij de verkoop van een woning aan een woning opkoper neemt hij het volledige verkoopproces voor u uit handen en neemt de kosten voor zijn rekening. Dit houdt in dat u de woning niet verkoop klaar hoeft te maken, en er maar eenmalig iemand langs komt voor een bezichtiging. Aan de hand van de bevindingen tijdens de bezichtiging ontvangt u een vrijblijvend en marktconform bod zonder voorbehoud op financiering. U bent verzekerd van verkoop en weet direct hoeveel de woning netto oplevert. De verkoop kosten en notariele kosten neemt de opkoper voor zijn rekening. Het zou kunnen dat als u de woning per opbod zou verkopen de verkoopopbrengst hoger ligt dan de marktwaarde doordat geinteresseerden elkaar overbieden. Dit is alleen geen zekerheid, het is wel zeker dat u in dat geval een lang verkoopproces met veel bezichtigingen en onzekerheid over de verkoop te wachten staat.

Direct zekerheid

Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun huis direct te verkopen aan een woning opkoper. Door de verkoop aan een opkoper bent u direct verzekerd van verkoop zonder verkoopstress en onzekerheid. 

 

 

https://sonsrealestate.nl/