Artikelpromotie
Image default
Internet

Hoe kan je contentmarketing inzetten?

Via crossphase.nl kan je de helden inschakelen die je op weg kunnen helpen met de contentmarketing voor jouw bedrijf of website. Zij kunnen door middel van contentmarketing een hoop voordelen opleveren voor jouw bedrijf. Welke dat zijn lees je hieronder!

Vindbaarheid verhogen

Contentmarketing kan als het juist ingezet wordt de vindbaarheid van desbetreffende website verhogen. Dit kan gedaan worden door de content zo op te stellen dat de content hoog scoort op de tools die Google gebruikt om de posities van sites op Google vast te stellen. Voer een zoekwoorden analyse uit om te kijken welke zoekwoorden de meeste lezers trekken op Google. Zo zijn er meerdere manieren om de vindbaarheid op Google te verhogen, echter heb je wel enige kennis nodig. Enige tot aan veel kennis en om zoveel mogelijk resultaat te bereiken kan je het beste een specialist inschakelen. 

Lezers

Contentmarketing kan ervoor zorgen dat je website meer lezers aantrekt op het moment dat de content aanslaat. De juiste content in de juiste vorm vormgegeven kan meerdere lezers aantrekken. De manier waarop content geschreven wordt, de woorden die terugkomen in de content en de onderwerpen waar de content op gebaseerd is kunnen een hoop invloed hebben op de hoeveelheid lezers die een artikel of blog aan zal trekken.

Kanalen

Contentmarketing kan voor gratis reclame zorgen. Je hoeft natuurlijk de content niet alleen maar op desbetreffende website te plaatsen. De content kan je delen op sociale media waarde lezers de rest van het werk zullen verrichten. Bij sociale media kun je denken aan Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn etc. De lezers zullen de content lezen, liken of zelf delen. Het delen zorgt ervoor dat de content bij mensen terecht komt die in eerste instantie nooit bij de content terecht zouden komen.

Voordelen

Contentmarketing kan de vindbaarheid van een website verhogen op Google. Op deze manier kunnen klanten sneller bij het bedrijf terecht komen op Google. De juiste content trekt meer lezers en eventuele toekomstige klanten aan. Tot slot kan content via sociale media kanalen gratis verspreid worden onder een grote groep mensen. De juiste content kan door de lezers gedeeld worden en zo weer onder ogen komen bij andere lezers die het bedrijf of de website eerder nog niet kende.