Artikelpromotie
Image default
Auto’s en Motoren

Blackbox in auto voor GPS tracking

De term blackbox kent u vast vanuit de aviatie waar de black box een systeem is dat alle gegevens van de vlucht opslaat en in geval van nood of incidenten kan worden gebruikt om goed terug te kijken wat er is gebeurd. Zoveel anders is de blackbox auto eigenlijk niet. Het grootste verschil is dat uw auto niet hoeft te verongelukken of de berm in hoeft te knallen om inzicht te geven over de staat en geschiedenis van uw auto. En dat is dan wel weer zo fijn.

Blackbox auto

Een blackbox in de auto kan eenvoudig worden geïnstalleerd en geeft u via uw telefoon of computer continue zicht op de locaties van de wagen, ritten die de wagen heeft gemaakt tot aan snelheden, sabotage of diefstalmeldingen. En laten we dan hopen dat u die niet nodig heeft.

Car tracker

Een ander woord voor blackbox auto is car tracker. En de link is snel gelegd. De GPS tracker in uw auto maakt het mogelijk om uw auto te traceren is het geval van diefstal. Maar omdat er toch al zoveel informatie wordt gedeeld, wordt de car tracker ingezet voor veel meer dan enkel track & trace. Er kunnen planningen, kilometerregistratie tot Belastingdienst-proof audit-files mee worden gemaakt. Ideaal dus voor de wagenparkbeheerder, ZZPer of MKBer die een of meerdere auto’s in beheer heeft.

GPS tracking

De GPS systemen van TrackJack bepalen hun locaties aan de hand van meer dan 14 satellieten, die dus heel specifiek kunnen bepalen waar uw auto, scooter, boot of container is. De coördinaten die vanuit uw GPS tracker aan de Cloud worden aangeboden, worden verwerkt  tot locaties op een kaart. Of, in het geval van rittenregistratie, worden niet alleen alle locaties maar ook het starten en stoppen van de motor verwerkt tot een rit.

Het fijne is dat u voor GPS tracking niet gebonden bent  aan de Nederlandse landgrenzen. Ook als u de blackbox in andere landen wilt gebruiken is dit mogelijk. U heeft dekking door heel Europa. Dus ook als een auto of object zich in Spanje bevindt, ziet u precies op de kaart waar.

 


 

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/