Artikelpromotie
Image default
Auto’s en Motoren

Chiptuning Den Haag

Wat dat moet je weten bij Chiptuning Den Haag!

Chiptuning wordt steeds populairder. Veel autoliefhebbers sleutelen graag aan hun eigen voertuig om de prestaties te verbeteren. Maar er zijn een paar juridische dingen om te overwegen. Als aan bepaalde eisen niet wordt voldaan en het voertuig nog op de weg staat, kunnen er boetes worden opgelegd. Daarom is professionele chiptuning in sommige gevallen de betere optie. Naast verbeterde motorprestaties kan het brandstofverbruik vaak worden verlaagd, waardoor tegelijkertijd geld wordt bespaard.

Wat is chiptuning?

Chiptuning betekent oorspronkelijk het vervangen van de besturingschip van een voertuig. Tegenwoordig vat deze term echter eerder de algemene toename van de prestaties van een auto samen.

Aan de motor zelf vindt in de regel geen structurele verandering plaats, maar de verbeterde prestatie wordt bereikt door een softwarematige optimalisatie van de motorelektronica. Het doel is om efficiënter gebruik te maken van de thermische en mechanische reserves, waardoor zelfs benzine kan worden bespaard.

In veel gevallen kan de chiptuning zelf gedaan worden. Zogenaamde tuning-chips verhogen het vermogen tot 30 procent, zodat bij constant rijden het brandstofverbruik wordt verlaagd en zelfs het koppel wordt verhoogd. Dit laatste zorgt voor een verminderde mechanische belasting van de motor en dus een langere levensduur.

Het is echter niet altijd verstandig om deze procedure uit te voeren. Hoewel het theoretisch mogelijk is om de prestaties van diesel- en benzinemotoren te verhogen, kan dit onder bepaalde omstandigheden ook leiden tot een vermindering van de duurzaamheid en levensduur van de motor.

Maak bij Chiptuning Den Haag vandaag nog een afspraak en laat uw auto door proffesionals getuned worden.

 

https://tuning-center.nl