Artikelpromotie
Image default
Energie

Verschillende technische opleidingen om uit te kiezen als je elektricien wilt worden

Elektricien Den haag 070 kun je worden door een technische opleiding te volgen. Voor mensen met een interesse in techniek of bijvoorbeeld elektra, kan het een goed idee zijn om een kijkje te nemen naar technische opleidingen. Er is namelijk altijd een passende technische opleiding op ieder niveau. De verschillende opleidingen zijn te volgen op verschillende niveaus op het mbo, maar er zijn bijvoorbeeld ook hbo opleidingen waar je uit kunt kiezen. Er is dus altijd een technische opleiding te vinden die bij jou past. 

Een mbo opleiding tot elektromonteur

Op het mbo bestaan er verschillende niveaus die lopen van niveau één tot en met vier. De moeilijkheidsgraad van de opleiding verschilt per niveau en dat geldt dus ook voor wat je leert. 

Met mbo niveau drie kun je bijvoorbeeld voor servicemonteur of voor onderhoud elektrotechniek kiezen. Deze twee stromingen sluiten goed aan op het beroep elektricien. 

Op mbo niveau vier kun je ook kiezen voor verschillende opleidingen die ervoor zorgen dat je over de geschikte kennis beschikt om elektricien te worden. De keuzes die je maakt zorgen ervoor dat jij je bijvoorbeeld kan gaan specialiseren in een bepaald gebied van de elektro.

Een hbo opleiding elektrotechniek 

Ook op het hbo zijn er studies te volgen die te maken hebben met elektro. De hbo studie elektrotechniek is hier één van. De opleiding duurt drie jaar, maar er kan ook langer over gedaan worden. Verder is er de mogelijkheid om jezelf tijdens de studie weer te specialiseren op bepaalde vlakken. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk heel erg goed werk kan gaan verrichten.

Er zijn dus een aantal belangrijke stappen die je kunt ondernemen als je elektricien wilt worden, waarvan er één is om naar alle verschillende studies te kijken.