Artikelpromotie
Image default
Energie

Gebruik van HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is een onmisbaar item dat je altijd in huis wilt hebben. HDMI, een afkorting voor High Definition Multimedia, is een standaard en een interface of poort voor het verzenden van high-definition digitale video- en audiogegevens tussen apparaten. HDMI, dat u kunt krijgen in electro store 24, wordt nu ondersteund op meer dan een miljard apparaten, waaronder laptops, desktop computers, computer monitoren, videoprojectoren en digitale televisie. Om nu te profiteren van HDMI, hebt u apparaten nodig die de standaard ondersteunen. Ze moeten een HDMI-interface of -poort hebben die wordt gebruikt om ze met behulp van een HDMI-kabel aan te sluiten. HDMI-kabels zijn er in alle vormen en kleuren, maar ze doen allemaal hetzelfde: video- en audiosignalen overbrengen van het ene apparaat, zoals een laptop, naar het andere, zoals een tv.

Sluit laptop aan op tweede monitor voor beter geluid

Een andere, maar toch populaire en productieve manier om een ​​HDMI-kabel te gebruiken, is door uw laptop of desktopcomputer op een tweede monitor aan te sluiten. De meeste mensen vinden het prima om met één monitor te werken, namelijk hun computer, maar een andere categorie gebruikers, zoals softwareontwikkelaars, video-editors en creatievelingen, kan gewoon niet met één monitor werken. Een tweede monitor verbetert de productiviteit enorm in plaats van het minimaliseren en maximaliseren van vensters, wat vermoeiend en een ineffectieve manier van werken is.

Sluit uw decoder aan op tv

Nog een ander gebruik van een goede HDMI-kabel is het aansluiten van een Pay TV- of Free-To-Air-decoder op uw tv. Voorheen werden Composite AV-kabels (ook wel bananenpinnen genoemd) gebruikt. Maar die tijd ligt nu achter ons. De meeste STB’s worden nu geleverd met een HDMI-poort voor het verzenden van high-definition video/audio-inhoud naar uw tv.

Sluit de Soundbar aan op de tv

TV Soundbars beginnen om een ​​aantal goede redenen populair te worden. Smart TV’s worden steeds slanker met HD-schermen die afbreuk doen aan de geluidskwaliteit. Als gevolg hiervan zijn soundbars in populariteit gestegen als een haalbare manier om een ​​betere geluidskwaliteit van uw slanke tv te krijgen. Een Soundbar wordt apart gekocht en onafhankelijk van de tv gevoed. De soundbar wordt via de HDMI-interface met een HDMI-kabel op uw tv aangesloten. Houd er rekening mee dat je tv een interface moet hebben met Audio Return Channel (ARC) waar we het eerder over hadden.