Artikelpromotie
Winkelen

Een overzicht van alle soorten halfhoogslapers voor je kind!

Dit artikel over halfhoogslapers voor kinderen zal uitleggen wat voor halfhoogslapers er allemaal zijn. En wat de voor- en nadelen van deze halfhoogslapers. Kom te weten welke halfhoogslaper het beste past in de kamer van jouw kind. Inmiddels zijn er vele soorten halfhoogslapers op de markt en zijn ze ontzettend populair om te kopen voor jonge kinderen, maar ook veel tieners slapen in een halfhoogslaper. Laten we beginnen met het benoemen van alle verschillende halfhoogslapers.

Halfhoogslapers

Om te beginnen starten we met de meest gangbare halfhoogslaper. Namelijk een bed dat geen extra’s kent. Een voordeel van dit soort halfhoogslaper is dat het het minste geld kost. Voor een laag bedrag kun je al een bed kopen. Maar ook binnen deze categorie is er een verloop in het budget en vind je modellen die wat luxer zijn uitgerust. Met name de materiaalkeuze bepaalt de prijs die je ervoor betaalt. De standaard halfhoogslaper bedden worden vaak verkocht in MDF of massief vurenhout (of dennenhout). Dit zijn relatief goedkope materialen, die een gewenste uitstraling bieden.  Dit type halfhoogslaper zie je vaak bij wat oudere kinderen. Die geen extra’s nodig hebben zoals een speeltent of glijbaan. Al blijft een glijbaan altijd leuk toch?

Speeltenten voor halfhoogslapers

Voor jonge kinderen zijn speeltenten voor een halfhoogslaper een welkome aanvulling. Door de speeltent verandert de slaapkamer natuurlijk in één groot speelpaleis vol speelplezier. Daar doe je je kinderen een heel groot plezier mee. Dat gaat natuurlijk voor alle kosten die zich het met zich mee brengt. Je gunt je kind dat extra plezier toch. Speeltenten zijn verkrijgbaar in zeer veel thema’s. Zo vindt je altijd een speeltent die past bij jouw kind. Van een speeltent met piratenthema, tot halfhoogslaper met circustent. Een nadeel van de speeltenten is dat de slaapkamer misschien teveel verandert in een plek waar je kind graag speelt. Waardoor er kans is op dat je kind zich tegen het bed aanstoot of bij uitstappen van het bed struikelt over al het speelgoed.

Halfhoogslapers met glijbaan

Wat ook leuk is, en wat kinderen heel erg zullen waarderen, is een halfhoogslaper met glijbaan! Roetsjjj lekker het bed af om op te staan. Zo begin je nog eens lekker aan de dag! Een heerlijke opkikker en geluksmomentje voor veel kinderen. Ook al heeft je kindje wat minder geslapen, als hij/zij van de glijbaan gaat, zal het humeur van je kind worden opgevrolijkt. Je kunt ook een halfhoogslaper met glijbaan combineren met een speeltent. Zo kan je kind optimaal spelen! Een nadeel van een glijbaan is dat je kind zich eerder kan bezeren. Daarnaast zijn de glijbanen minder geschikt voor grote kinderen. De meeste glijbanen zijn geschikt om een gewicht van 30kg te verdragen. Wanneer dit meer is, heb je grote kans dat de glijbaan zal doorkrakken en je kind zicch bezeert.

Halfhoogslaper als boomhutbed

Er zijn ook halfhoogslapers die eruit zien als een boomhutbed. Dit soort halfhoogslaper geeft je kind een extra huiselijk maar ook avontuurlijk gevoel. Slapen wordt hierdoor extra leuk en een echte eigen plek binnen het huis.

Halfhoogslaper voor 2 kinderen

Eeen halfhoogslaper voor 2 personen wordt eigenlijk vaak eerder een stapelbed genoemd. Maar er zijn genoeg halfhoogslapers die plek bieden voor twee kinderen, zoals dit dit Leo stapelbed bijvoorbeeld.  Een groot voordeel van dit type bed is dat je er twee kinderen in kan laten slapen. Ideaal wanneer je niet zoveel ruimte hebt in je huis. Het is ook mogelijk om een standaard halfhoogslaper te kopen en een laag éénpersoosnbed met kleinere afmetingen, en deze onder elkaar te plaatsen.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt om een halfhoog slaper te kopen? Bekijk dan het ruime ruime aanbod halfhoogslapers bij Emob.nl eens!