Artikelpromotie
Image default
Alarmsysteem

De gebruiksvriendelijke en betrouwbare Ajax alarmsystemen

Ajax alarmsystemen staan behalve om de kwaliteit bekend om de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Net als vrijwel alle andere alarmsystemen wordt gewerkt met een app. De app van Ajax is echter ongeëvenaard. Als eigenaar van een dergelijk alarmsysteem word je via de app van alles werkelijk alles op de hoogte gehouden, tot aan een geopende deur of een open raam aan toe. Bijzonder is zeker ook de batterij met een levensduur die op kan lopen tot wel zeven (!) jaar. Hoewel de systemen eenvoudig te bedienen en te installeren zijn, helpen wij als door het merk erkende installateur je graag als er toch zaken zijn die ondersteuning behoeven.

Componenten
Ook het bereik van de verschillende systemen van dit merk wordt alom geroemd en bijkomend voordeel is dat de buitenmelder gewoon buiten geplaatst kan worden, verderaf dus van de centrale. Net als veel andere aanbieders wordt via de 868Mhz gewerkt. Er is telkens ergens tussen de twaalf en driehonderd seconden verbinding met de op de hub aangesloten componenten. Over componenten gesproken; Ajax kende al de bewegingsmelders maar biedt nu ook bewegingsmelders met glasbreuk of microwave detectie en wordt er gewerkt met onder meer magneetcontacten en trildetectoren.

Gebruiksvriendelijk
Hoewel dus buitengewoon geavanceerd, zijn de systemen toch buitengewoon gebruiksvriendelijk. Zelfs het installeren is iets wat iedereen zou moeten kunnen. Mocht het toch niet lukken, dan kunnen wij als erkende installateur na toestemming meekijken naar de instellingen en zo ondersteuning bieden. De moderne alarmsystemen werken overigens standaard met een LAN en GSM-kiezer. In de hub is een prepaid simkaart te plaatsen en de hub kan rechtstreeks aan de router gekoppeld worden.

Uitstekend beveiligd
Brein van elk geavanceerd alarmsysteem is de hub, beheerder van elke component van het systeem. Uiteraard wordt wat betreft communicatie gewerkt met encryptie en authenticatie. De Hub analyseert voortdurend alle meldingen, filtert die en meldt ze meteen. Ook wordt gewerkt met tweeweg communicatie en wordt ook geofence technologie toegepast. De systemen zijn uitstekend beveiligd tegen saboteren, verstoring van het signaal en het wegvallen van het radiosignaal. Vanzelfsprekend zijn alle knoppen en aansluitingen keurig netjes verborgen in de behuizing.

Uitermate betrouwbaar
In z’n algemeenheid zijn alarmsystemen zijn toch al aan een imposante opmars bezig. Ze hebben tegenwoordig de uitstraling van Apple, zijn uitermate betrouwbaar, eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk. Dat ervaren ondertussen ook mensen met minder goede bedoelingen, en dat is nou precies de bedoeling van de diverse maatwerk systemen die geleverd kunnen worden.

Kijk en start met een compleet starterskit van AJAX en voeg er extra componenten aan toe. tot wel 50 componenten aan de sluiten aan de standaard AJAX hub
.

https://ajax-alarmsystemen.nl/