Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Een mooie en verantwoorde stal

Er komen steeds meer stallen in Nederland. Niet zo gek, in de veehouderij zijn we een erg grote spelers, met spelers zoals wijsman. Voordeel is natuurlijk ook dat wij door die vooropstaande positie ook veel goede aanbieders hebben die op de wensen van de markt kunnen inspelen.

Er komen steeds grotere stallen, maar ook steeds meer bezwaren van de gemeenten en de inwoners. Dat dwingt tot innovatie denken en zodoende kan een Italiaanse stal uitkomst bieden. Deze stallen zijn namelijk minder hoog maar ook minder lang en dat verbetert de looplijnen voor de boer aanzienlijk.

De boer hoeft namelijk minder meters te maken om al zijn of haar dieren te kunnen verzorgen. De meeste stallen zijn namelijk langer, maar dan moet de boer dus veel meer meters afleggen om al de dieren te verzorgen. Dat is eigenlijk zonde want dat betekent vaak een vermindering van de arbeidsproductiviteit.

De melkveehouderij is per definitie een markt die aan veel verandering onderhevig is. En gelukkig vinden ook steeds meer boeren het belangrijk om hun dieren zoveel mogelijk comfort te bieden. Een van die manieren om je dieren meer comfort te kunnen bieden, is het gebruik van een pack mat. Een zand- of diepstrooiselbox is comfortabel maar heeft een aantal nadelen. De dieren gaan vaak graven in het zaagsel en zo komt er veel zaagsel in de mest. Zo moet veel zaagsel worden weggegooid omdat het snel vies wordt. Een pack mat ondervangt deze nadelen.

In een pack mat zit een stabiele ondermatras, met daarop een speciale topcover en een laag stro. Deze ligplaatsen zijn veel makkelijker schoon te houden, omdat ze al niet zo vies worden in eerste instantie. Het niveau van de bekleding loopt door de ondermatras namelijk niet zo erg terug. Hierdoor kan de koe veel langer en op meer plekken in haar hok op een schone plek liggen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl