Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

De beste manier om bezoekersdata te verkrijgen

De keuze voor consumenten binnen retail is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zowel online als offline is er veel concurrentie. Dit maakt het mogelijk voor consumenten om een keuze te maken waar en wanneer producten aangeschaft worden. Hierdoor is het voor u als retailer belangrijk geworden om u te onderscheiden van concurrentie. Hierbij is het begrijpen van uw klanten belangrijk. Maar hoe verkrijgt u meer inzichten over uw klanten? Dit kan door middel van bezoekersdata. 

 

Het belang van bezoekersdata 

Om u als retailer te onderscheiden van andere retailers zult u op de behoeften van uw klanten moeten inspelen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om te weten wie uw klanten zijn. Bezoekersdata zijn dan ook belangrijk om inzicht te verkrijgen in bezoekers van de winkel die geen aankoop doen en zij die juist wel een aankoop doen. Door inzichten over uw bezoekers te krijgen kunnen operationele en strategische beslissingen worden genomen om winkelprestaties te verbeteren. 

 

Technologie voor het verkrijgen van bezoekersdata 

Dat bezoekersdata in deze tijd belangrijk zijn, is geen geheim meer. Maar hoe verkrijg je deze bezoekersdata? Dit kan door middel van bezoekers tellen. Een klantenteller meet nauwkeurig alle in-en uitgaande bezoekers. Daarnaast wordt er ook gemeten hoe lang bezoekers in de winkel zijn en of deze bezoekers aankopen doen. Uit deze bezoekersdata kunnen weer verschillende inzichten worden verkregen. Zo zullen de drukke perioden/tijdstippen inzichtelijk gemaakt kunnen worden en kan het conversiepercentage berekend worden.  

Er bestaan verschillende soorten klantentellers voor verschillende retail locaties. Zo zal een winkel een ander systeem zoeken dan een station of winkelcentrum. Hierbij kan gedacht worden aan een IP camera’s met stereo/mono video, maar zijn er ook infrarood systemen. 

 

Hoe kan bezoekersdata de winkelprestatie verbeteren 

Bezoekersdata is belangrijke informatie om de winkelprestatie op de juiste manier te verbeteren. Door inzichten te verkrijgen uit bezoekersdata kom je erachter waar mogelijkheden liggen om winkelprestaties te verbeteren. Zo kan informatie over de conversiefactor inzichten geven over blokkades in de winkel waardoor verkopen verloren gaan.  Daarnaast kunt u door inzicht te krijgen over het druktebeeld in de winkel personeel efficiënter inplannen. Hierdoor voorkomt u een overschot aan personeel waardoor kosten bespaard kunnen worden. Daarbij zorgt u ook voor voldoende personeel als het iets drukker is, zodat elke klant op de juiste manier geholpen kan worden. Verder kunnen klantentellers belangrijke informatie geven over de marketingcampagnes die op dat moment actief zijn. Zijn er meer bezoekers en conversies gedurende of kort na een marketingcampagne? Dit is belangrijke informatie om de effectiviteit van een marketingcampagne te meten en voor marketingcampagnes in de toekomst. 

Een retail locatie kan niet meer zonder bezoekersdata. Bekijk daarom de mogelijkheden die het beste bij uw retail locatie passen.