Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Werkkleding Nodig? 3 Tips voor Professionele Werkkleding!

Professionele werkkleding laat een professionele indruk achter bij je klanten. Maar wat geeft werkkleding een professionele uitstraling en wat zijn belangrijke punten om op te letten? Wij geven je graag tips en advies zodat je binnen een mum van tijd professionele werkkleding voor jezelf en je medewerkers hebt.

1. Werkkleding bedrukken

Een persoonlijk tintje geef je gemakkelijk door de werkkleding te bedrukken. Denk dan aan overhemden bedrukken met een logo, slogan of de website van je onderneming. En niet alleen overhemden zijn te bedrukken. Ook broeken, schorten of accessoires, zoals petten, horen tot de opties. Let op dat je werkkleding kiest waarvan de kleuren passen bij de huisstijl en identiteit van het bedrijf.

Je logo of ander visueel element bedrukken maakt je herkenbaar voor klanten. Ook maak je duidelijk dat de werknemer bij het bedrijf hoort.
Nog een ander voordeel: heb je je logo bedrukt op je werkkleding, dan is dit aftrekbaar voor de belasting. Het is een slimme investering in je onderneming! Het ziet dus niet alleen goed uit, het geeft ook nog eens financieel voordeel.

2. Comfortabel en praktische pasvorm

Ongeacht om welke werkzaamheden het gaat, je wilt dat jij en je medewerkers zich goed voelen in de kleding. Koop de kleding daarom in de juiste maten en let op praktische zaken zoals knopen, ritsen en zakken. Voor sommige beroepen is het fijn als er veel opbergmogelijkheden zijn of dat je je vrij kunt bewegen. Ieder beroep heeft andere eisen, houd hier rekening mee.

Werkkleding mag nooit te strak zitten. Dit irriteert en maakt de werkzaamheden voor niemand gemakkelijker. Jij en je werknemers moeten zich altijd goed voelen in de outfit en maximale bewegingsvrijheid hebben. Als je kleding beperkingen geeft, dan heeft dit de foute pasvorm.

3. Bescherming

Werkkleding hoeft er niet alleen maar goed uit te zien. Bij sommige werkzaamheden wordt je vuil. Werkkleding kan dan een extra functie krijgen.

Er bestaan water- en vuilafstotende stoffen, waardoor de kleding langer mooi blijft. Handig als jij of je werknemers zich dagelijks in stoffige ruimtes bevinden, want je wilt het liefste werkkleding met een lange levensduur.

Daarnaast zijn er ook nog de persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril, gehoorbescherming en schoenen met stalen neuzen. Daardoor laat je zien dat je ook geeft om de veiligheid van je werknemers.

Conclusie

Hopelijk waren deze 3 tips voor professionele werkkleding nuttig voor je! Denk vooral aan de pasvorm, personalisatie en bescherming. Je werknemers zullen je zeker weten dankbaar zijn. Je denkt immers aan hun comfort en veiligheid. Succes met het vinden van passende professionele werkkleding!