Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Goede verpakking is cruciaal

Het versturen van een pakket via luchtvracht Suriname kost meer dan een pakket versturen per zeevracht, wel komt het pakket sneller aan en wordt het veiliger vervoerd. Als het al duurder is om te versturen, zou het zonde zijn als het pakket alsnog kapot gaat doordat er bespaard is op verpakkingsmateriaal. Het beste is om voor een vierkante doos te kiezen waar alle spullen in gestopt kunnen worden. De vierkante dozen zijn makkelijk stapelbaar, vallen minder snel om en hebben een minder kans om ergens achter te haken. Houd er ook rekening mee dat de douaneformulieren en verzendlabels nog op de buitenkant geplakt moeten worden en dat dit het beste op een vlakke ondergrond kan.

 

De binnenkant

Het wordt erg afgeraden om verpakkingen met lucht erin (net zoals er lucht in een zak chips zit) te versturen. Deze verpakkingen kunnen makkelijk kapot gaan als er iets verschoven wordt of als er veel druk op komt. Zorg er ook voor dat de inhoud niet snel kan schuiven. Zo is er minder kans op schade en blijft alles goed zitten onderweg. Gebruik desnoods verfrommelde kranten als opvulling. Dit is licht, en kan veel hebben.

 

De buitenkant

Het beste is om een nieuwe doos te kopen of te zoeken. Doordat deze doos nog niet beschadigd of ingedeukt zijn blijven deze steviger en komen de spullen heel en veilig aan.

Als eenmaal alles in de doos zit zorg je ervoor dat de doos natuurlijk goed sluit. Een beetje bolling door de vele inhoud is niet erg, zolang de sluitingen maar goed dicht komen te zitten. Hier geldt vooral dat er beter teveel tape gebruikt kan worden dan te weinig. Vaak wordt het brede, doorzichtige of bruine tape gebruikt. Dit is stevig genoeg en kan alleen met een schep object kapot gemaakt worden.