Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Beschermde woning: leer een alarmsysteem te kiezen

 Bescherm uw huis tegen diefstallen en berovingen door een alarmsysteem te installeren. Weet welke stappen u moet volgen om de juiste keuze te maken. Steeds meer mensen schaffen een alarmsysteem aan om de kans dat zij het slachtoffer worden van een inbraak in hun woning zo klein mogelijk te maken. De keuzemogelijkheden worden steeds gevarieerder, completer en aangepast aan de technologische evolutie waarmee de wereld dag na dag wordt geconfronteerd. Om uw woning echt veilig te maken, is het echter belangrijk dat de keuze van het alarmsysteem is afgestemd op de specifieke kenmerken van de woning en de mensen die er wonen. Hoe bepaalt u de beveiliging behoeften van uw huis? Tegenwoordig zijn er veel opties voor huisalarmsystemen, dus te veel informatie kan verwarrend zijn. In die zin is het noodzakelijk een voorafgaand onderzoek te doen naar al uw beveiliging behoeften en naar het beschikbare budget.

 

1. Kenmerken van het huis Om een alarmsysteem te installeren, moeten de kenmerken van het huis zorgvuldig worden geanalyseerd om te weten hoeveel ramen en deuren het heeft, alsook de locatie/verdeling ervan, en welke moeten worden beveiligd tegen mogelijke inbrekers. Bij deze analyse moet u ook nagaan of er tralies of tralies op de ramen/deuren zitten.

 

2. Welke functionaliteiten zijn belangrijk? Bepaal op basis van de kenmerken van het huis welke functionaliteiten u onmisbaar acht in uw huisalarm, bijvoorbeeld bewegingssensoren, temperatuursensoren of rookmelders. Zorg ervoor dat u een alarmsysteem installeert dat echt aan uw behoeften voldoet.

 

3. Type systeem Als u een systeem met 24-uurs bewaking wilt installeren, zult u een maandelijks bedrag moeten betalen. Er is ook een goedkopere keuze die bestaat uit basissensoren, een systeem waarmee u vooraf geselecteerde nummers belt wanneer de woning wordt binnengedrongen. Vergeet niet dat als u huisdieren hebt, de optie voor bewegingssensoren anders moet worden beoordeeld.

 

4. Bedraad of draadloos systeem Bepaal hoe ver de ramen en deuren van het bedieningspaneel verwijderd zijn, want zo weet u of u een bedraad of draadloos alarmsysteem moet installeren.

 

5. Houd rekening met het profiel en de levensstijl van de bewoners Aspecten zoals de uren dat het huis onbewoond is, de ligging, of u huisdieren hebt, enz. zijn belangrijk bij de keuze van een alarmsysteem. Het alarmsysteem voor bijvoorbeeld een huis van een bewoner met beperkte mobiliteit of een geïsoleerd gelegen huis moet noodzakelijkerwijs anders zijn dan een systeem voor een permanent bewoond huis of in een woonwijk met veel buren.

 

6. Volg de installatieprocedure van het alarmsysteem Volg de installatie van het alarmsysteem om te leren hoe ermee te werken. Vergeet niet dat alle bewoners ook moeten worden geïnformeerd over de werking van het systeem. Zorg ervoor dat het systeem naar wens werkt en lees het contract zorgvuldig door om onaangename verrassingen te voorkomen – wees niet bang om de installateurs vragen te stellen, want dit is het ideale moment om al uw twijfels weg te nemen. Essentiële elementen waaruit een alarmsysteem is opgebouwd Controle centrum: apparatuur die verantwoordelijk is voor de ontvangst van de door de detectoren uitgezonden signalen, alsmede voor de activering van het alarm; Toetsenpaneel: dient om het alarm in en uit te schakelen.

 

Idealiter wordt hij bij de ingang van uw huis geïnstalleerd en kan hij op afstand worden bediend of zelfs via een smartphone worden bediend; Bewegingsdetector: systeem dat aan de centrale meldt dat er bewegingen zijn in een bepaald gebied van het huis. In die zin moeten de sensoren worden geïnstalleerd op de plaatsen waar de kans op toegang door indringers het grootst is, om het huis veilig te houden en het alarmsysteem doeltreffend te maken; Sirenes: ze kunnen zowel binnen als buiten zijn. Zij ontvangen de waarschuwingssignalen van het controlecentrum en zenden geluidssignalen uit die waarschuwen voor de aanwezigheid van verdachte bewegingen. Paniekknop: als u in uw huis een verdacht geluid hoort en u zich zorgen maakt over uw veiligheid, kunt u de installatie van een paniekknop overwegen. Het is vooral nuttig voor mensen die alleen wonen of voor sommige bejaarden. Als hij wordt ingedrukt, gaat er onmiddellijk een waarschuwing naar het centrale station. Nu u alles weet wat u moet weten om te besluiten een alarmsysteem te installeren, een betrouwbaar bedrijf te vinden en te genieten van alle voordelen die deze oplossing te bieden heeft. Investeren in de veiligheid van u gezin is de beste manier om u liefde te tonen!