Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

De transitievergoeding en de belasting omzeilen

Wil je de transitievergoeding belasting omzeilen? Dat vragen veel mensen zich tegenwoordig af. Het is niet leuk om belasting te betalen, dat snappen we. Als het gaat om een transitievergoeding dan is dat vaak al helemaal niet leuk. Als je deze vergoeding moet betalen dan ben je gestopt met je baan. Een transitievergoeding is niets meer dan een financiële compensatie die de werkgever aan de werknemer moet betalen in het geval van een ontslag. Je betaalt over deze vergoeding ook nog eens een keer belasting. Er zijn mogelijkheden om deze vergoeding belastingvrij te kunnen maken. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder.

 

Belasting

Een transitievergoeding belasting omzeilen kan, maar is niet makkelijk. Het wordt door de belasting namelijk gezien als een inkomen. Je moet hierdoor ook zelf flink wat geld afdragen aan de belasting. Wil je de transitievergoeding belasting omzeilen? Dat kan met een aantal opties. Je kunt dit doen met een outplacementtraject of een cursus.

 

Outplacementtraject

Een outplacementtraject is ervoor om je als werknemer weer zo snel mogelijk aan het werk te krijgen na je vorige ontslag. In dit traject ga je samen met een professional op zoek naar nieuw werk. Dit traject duur normaal gesproken tussen de drie en negen maanden. Het is daarbij afhankelijk wat je kwaliteiten, ervaringen, wensen en competenties zijn. Het voordeel van dit traject is dat de kosten gedeclareerd kunnen worden bij de werkgever. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting over de transitievergoeding.

 

Cursus

Je vergoeding kun je volledig of gedeeltelijk besteden aan een cursus. Dit is een andere manier om de belasting te omzeilen. Dit kan een hbo of een universitaire opleiding zijn, maar ook een normale cursus telt. Het is daarbij niet van belang of de cursus thuis of klassikaal wordt gevolgd, het mag beide. Een cursus kent het voordeel dat het uiteindelijk ook je baankansen verhoogt.

 

https://vrankenhattu.nl/transitievergoeding-en-belasting/