Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Sandwichpanelen: in veel opzichten de ideale dakbedekking!

Wat zijn sandwichpanelen voor soort dakplaten?

Onder sandwichpanelen worden geïsoleerde panelen voor op het dak verstaan. De buitenkant van sandwichpanelen bestaat uit een stalen plaat. Daaronder bevindt zich een binnen plaat die gemaakt is van isolatiemateriaal als PUR, PIR of steenwol, kunststof en alufolie. De panelen kunnen diverse vormen hebben, zoals een trapeziumvorm, een golvend profiel of een dakpanvorm. Hierbij is er zowel qua isolerend materiaal, op het gebied van vormgeving / profilering en qua kleuren veel variatie mogelijk. De panelen worden meestal gebruikt voor grote dakoppervlakten op schuren en bedrijven, maar kunnen ook toegepast worden als wandbekleding.

 

Panelen met uiteenlopende toepassingen op maat

Een groot voordeel van sandwichpanelen is de uitgebreide keuze die er is. Of je nu een agrarisch bedrijf hebt en een goed isolerend dakpaneel zoekt vanwege ammoniaklucht, of een loods wilt bouwen voor voedselopslag of het weren van en te hoge luchtvochtigheid: met panelen in sandwichstijl is alles mogelijk.

 

Hoge prestaties op het niveau van isolatie

De panelen hebben verder als voordeel dat ze uitstekend isoleren. Sandwichpanelen helpen gebouwen om vorstvrij, comfortabel warm en vochtvrij te houden. Vergeleken met traditionele plastic golfplaten of standaard dakpannen ga je als ondernemer zeker verschil merken op de energienota. Voordelig aan de platen is dat ze in principe als één aaneengesloten stuk op daken worden geplaatst en daarom goed isoleren en vochtbestendig zijn.

 

Nog andere voordelen van dit soort panelen

Andere voordelen van het gebruik van sandwichpanelen is dat ze brandvertragend werken en daardoor extra veiligheid bieden. Verder zijn ze licht van gewicht en eenvoudig te monteren. Het bevestigen van deze panelen is dan ook snel gebeurd en geen arbeidsintensieve klus. Zitten de panelen eenmaal op het dak, dan zorgen ze door hun naadloze structuur voor een prima waterafvoer. Ten slotte hebben de panelen een lekkere eigentijdse en strakke uitstraling. Ze komen hierdoor op elk type pand, gebouw, woning, schuur of loods goed tot hun recht.

Voor de technische achtergrond adviseren wij de pagina over de materialen van sandwichpanelen te bezoeken.