Artikelpromotie
Image default
Banen en opleidingen

Hoe maak je een carrièrekaart

recruitment marketing

U gaat geen lange reis maken zonder eerst uw route te plannen. Dus waarom zou je niet dezelfde doordachte benadering volgen bij het plannen van je professionele groei?

Als je nog maar aan het begin staat en het gevoel hebt dat je carrièrepad inactief begint te worden, of als je duidelijk vastzit, dan moet je zeker een carrièrekaart maken, dit kan een zeer nuttig hulpmiddel zijn om je professional te worden. activiteiten.

Wat is een carrièrekaart? Het is een geschreven plan dat beschrijft waar u zich in uw carrière bevindt, waar u uiteindelijk heen wilt en specifieke stappen die u zou kunnen nemen om dat doel te bereiken.

Hier zijn vijf tips om u op weg te helpen op uw carrièrepad:

1) Bepaal uw bestemming

Veel mensen maken de fout om luchtkastelen te bouwen in plaats van hun carrière in kaart te brengen. Maar zoals schrijver Lewis Carroll ooit opmerkte: “Als je niet weet waar je heen gaat, zal elke weg je daarheen brengen.”

Bepaal uw belangrijkste professionele doel en zet het op papier. Wees gedetailleerd bij het bepalen van uw ambities. Het doel is natuurlijk “Ik wil mijn carrière in de boekhoudsector bevorderen en meer geld verdienen”, maar het is te vaag.

Is uw doel om door te stromen naar een leidinggevende functie bij uw huidige werkgever? Bent u op zoek naar een meer gespecialiseerd vakgebied, zoals forensische boekhouding? Misschien wil je jezelf in een positie brengen om de sprong naar de vier grote bedrijven te maken. Wat uw doel ook is, maak het specifiek en meetbaar in de tijd.

2) Ken uw startpunt

U moet precies weten waar u zich bevindt. Voordat u kunt beslissen hoe u daar gaat komen. Maak een openhartige beoordeling van uw professionele vaardigheden. Op welke gebieden blinkt u uit? Welke aspecten van uw werk boeien u het meest?

Hoewel dit zeker een minder plezierige oefening is, moet u uw zwakke punten onder een microscoop leggen. Zijn vaardigheidstekorten of slechte gewoonten een belemmering voor uw effectiviteit? Kan een gebrek aan veelgevraagde branchecertificeringen of -diploma’s uw carrièregroei stoppen?

Wees eerlijk over uw sterke en zwakke punten. Deze introspectie kan u helpen uw langetermijndoel nader te omschrijven en u een idee te geven van de specifieke stappen die u moet nemen om dit te bereiken.

3) Vraag de weg

Communiceer uw interesses met uw management en vraag hen om bij te dragen en te helpen. Komt uw carrièreplan overeen met wat uw baas ziet? Kunnen ze u wijzen op opleidingsmogelijkheden of meer zeer professionele projecten toewijzen om u te helpen uw droombaan binnen te halen? Zijn daar paden waar je niet aan hebt gedacht?

Het is natuurlijk handig om voor een werkgever te werken die potentiële loopbaantrajecten communiceert en je naar het volgende niveau helpt, maar je moet de controle overnemen. Daarom zou je kunnen overwegen om een ​​mentor te vinden. Mentoren kunnen voortdurende ondersteuning, objectieve feedback, echte informatie en advies geven over met wie ze kunnen praten, welke conferenties ze moeten bijwonen en wat ze moeten studeren. Als uw bedrijf geen formeel mentorprogramma heeft, of als u op zoek bent naar werk buiten de organisatie, vraag dan een lid van uw collega’s wiens mening u vertrouwt, of zij bereid zijn met u samen te werken.

4) Let op de markeringen van de carrièrekaartdata

Voor sommige mensen kan een hoog doel overweldigend en onbereikbaar lijken, dus verdeel het in een reeks kleinere doelen. Stel duidelijke doelen en stappen voor actie – en stel tijdlijnen vast voor het bereiken van die mijlpalen.

Als u bijvoorbeeld afdelingsleider wilt worden, zijn de belangrijkste stappen het voltooien van een leiderschapstrainingsprogramma of het terugkeren naar school voor een MBA. U kunt ook solliciteren op een leiderschapsrol in uw lokale tak van een beroepsvereniging.

Wanneer u een mijlpaal bereikt, neem dan de tijd om na te denken en te genieten van de prestatie. Door je successen gaandeweg te erkennen, kun je het momentum behouden naarmate je dichter bij je uiteindelijke doel komt.

5) Blijf beheersbaar

Elke reis die de moeite waard is, zal onderweg waarschijnlijk enkele hobbels en verkeerde afslagen bevatten. Laat deze onvermijdelijke teleurstellingen uw vastberadenheid niet verzwakken. Als je een checkpoint tegenkomt, hergroepeer je en ga je verder. Loopbaangroei vereist niet alleen planning, maar ook drive en discipline. Concentreer u op de lessen van uw mislukking en zet dan uw voet weer op het pedaal.

work agencies

https://www.globalrecruitment.info/