Artikelpromotie
Image default
Beauty en verzorging

Vergoeding ooglidcorrectie en borstvergroting

De vergoeding voor een ooglidcorrectie en een borstvergroting was niet meer mogelijk. Vaak werd er namelijk aangegeven dat het ging om een medisch noodzakelijke ingreep, terwijl dit vaak helemaal niet het geval was. Voor de mensen voor wie het daadwerkelijk wel een medische noodzaak is, bijvoorbeeld door overhangende oogleden, kan dit erg vervelend zijn. Deze operaties zullen zij nu zelf moeten betalen, terwijl dit voor sommige mensen niet altijd mogelijk is. Er zijn nu onderhandelingen gaande die er voor kunnen zorgen dat in 2017 een vergoeding voor bijvoorbeeld een ooglidcorrectie weer in het basispakket komt.

De onderhandelingen zijn nog wel gaande en minister Schippers moet nu gaan besluiten of het weer onderdeel gaat uitmaken van het basispakket na ruim 10 jaar. De Adviescommissie Pakket van het Zorginstituut Nederland heeft al een positief advies uitgebracht, dus de kans is groot dat Schippers dit ook zal doen, maar dat is een kwestie van afwachten.

Operaties vanwege cosmetische redenen of om religieuze redenen zullen niet vergoedt worden. Het betreft echt alleen de ingrepen die moeten worden gedaan vanwege medische noodzaak. Een voorbeeld hierbij was overhangende oogleden, dit omdat je hierdoor een heel groot deel van je gezichtsveld kwijt kan zijn. Het gaat hierbij dan wel om de ergere gevallen en niet om mensen wie een overhangend ooglid hebben, maar er geen last van hebben en alles nog kunnen zien. u kunt natuurlijk nog wel altijd een ooglidcorrectie laten uitvoeren, maar wanneer dit niet uit medische noodzaak is, zal u dit zelf moeten betalen. Ooglidcorrecties voor en na foto’s kunnen jou een goed beeld geven van hoe het eruit gaat zien en kunnen je helpen met het beslissen of je die ingreep laat doen of niet. De ooglidcorrecties prijzen verschillen per aanbieder en het is verstandig om ook dat even te bekijken wanneer het niet vergoedt wordt.

http://faceland.nl/