Artikelpromotie
Image default
Electronica en Computers

Nieuwe zelfbouw 3d printers voor scherpe prijzen

Wanneer je de laatste trends van de 3D printers bekijkt dan zie je wel dat de 3D printer nog steeds een duur apparaat is die vanaf een paar duizend euro niet voor een ieder is weggelegd. Maar wanneer je tegenwoordig de eerste zelfbouw 3D printers bekijkt dan zie je dat er steeds meer zeer betrouwbare modellen op de markt komen die ook voor een breder publiek toegankelijk zijn geworden. Natuurlijk zit hier wel kwaliteitsverschil in maar een Ultimaker 2 kunt e al wel voor onder de 1000 Euro bestellen. Natuurlijk moet je wel een beetje handig zijn of iemand kennen die je hier mee kan helpen. Maar zeker na een dagje hobbyen heb je wel je 3D printer klaar en kun je beginnen met printen.

Maar eerst nog even tanken

Wanneer je wilt gaan beginnen met 3d printen heb je natuurlijk wel de juiste filamenten nodig. Bij goedkope3dfilamenten kunt u natuurlijk een enorm aantal goede filamentsoorten vinden. In Nederland het grootste aanbod voor een scherpe prijs. Kies hier je filament op basis van materiaalsoort waarbij ABS en PLA de meest gebruikte materiaalsoorten zijn. Natuurlijk zijn er ook vele andere soorten, carbon voor extra sterke objecten, gerecycled, PET, Hout, Metaal, Nylon of Glas filamenten het is er allemaal en wanneer u wilt experimenteren met deze materiaalsoorten is dit zeker leuk.

Ontwerpen maken

Maar natuurlijk is het ook belangrijk om je eigen ontwerp te maken en hiervoor zijn er verschillende programma’s op de markt te verkrijgen. Wanneer je een gratis en ook heel goed open source programma zoekt is Cura het programma voor het maken van 3D ontwerpen voor uw 3D printer. Eenvoudig in het gebruik en door de continue verbeterde software ook actueel. Wanneer je direct je eerste ontwerpen van een ander wilt bekijken neem dan eens een kijkje bij YouMagine. Dit is een database vol met ontwerpen die voor een ieder toegankelijk is.

 

https://www.goedkope3dfilamenten.nl