Artikelpromotie
Image default
Electronica en Computers

Refurbished MacBook

Voordelen van een refurbished Macbook

Iedereen weet dat een MacBook duur is. En of de prijs in verhouding is met wat je krijgt is een andere discussie, maar één ding is duidelijk: Een (nieuwe) MacBook is voor veel mensen onbetaalbaar. En hier komen de refurbished MacBooks in beeld. Maar er zijn een aantal punten die je in gedachten moet houden voordat je de beslissing neemt om voor een refurbished MacBook te gaan.

Refurbished versus tweedehands

Let altijd goed op dat je een refurbished (gereviseerde) versie koopt. Dat is wat anders dan alleen tweedehands. Niet iedereen kan refurbished Apple hardware verkopen. Dat zijn maar een paar partijen. Maar wel iedereen kan tweedehands Apple-producten verkopen. Let dus op! Er zijn namelijk ook winkels en webwinkels die zowel tweedehands als gereviseerde versies aanbieden.

Het belangrijkste is dat een gereviseerde MacBook intern zo goed al nieuw is. Als er onderdelen niet goed meer werkten, dan zijn deze vervangen. Dat is met tweedehands modellen uiteraard niet het geval.

 

Testen

Daarnaast hanteert Apple en de officiële Apple verkopers een streng testproces voor al zijn refurbished Macs. Zowel de hardware als de software worden  grondig op de proef gesteld. En mocht een onderdeel de test niet doorstaan, dan zal het gerepareerd of met officiële Apple onderdelen vervangen worden, afhankelijk van de ernst van het probleem.

 

Garantie

Bij een gereviseerde versie van een Apple product hoort u altijd garantie te krijgen. Koop dus nooit een refurbished Apple product zonder garantieperiode. Gereviseerde MacBooks zijn misschien goedkoper dan hun nieuwe tegenhangers, maar ze kosten nog steeds een behoorlijk bedrag. Als u een refurbished computer koopt zonder garantieperiode, loopt u het risico uw investering te verliezen.

 

https://www.macbizz.com/