Artikelpromotie
Image default
Sport

De ideale trainingsbank voor thuis vind je zo

De trainingsbank is een onmisbaar attribuut voor wie thuis aan krachttraining wil doen. Een trainingsbank is relatief klein, verplaatsbaar maar zo veelzijdig. Combineer deze bijvoorbeeld met een set dumbbells en je kunt er allerlei spiergroepen mee trainen. Of combineer deze met afleggers en een halterstang en je kunt er allerlei press oefeningen mee doen. Kortom, zoals je ook op de website van fitnesstoestelkopen kunt lezen zijn de mogelijkheden van een trainingsbank eindeloos.

Echter, niet alleen de mogelijkheden zijn eindeloos. Het aantal verschillende trainingsbanken is ook eindeloos. Trainingsbanken verschillen onder andere in uitvoering, mogelijkheden, stevigheid, formaat en natuurlijk ook prijs. Maar hoe weet je nou welke trainingsbank je moet aanschaffen? Deze post geeft daar meer duidelijkheid over.

De vlakke en de verstelbare trainingsbank

De twee meest bekende en meest verschillende uitvoeringen zijn de vlakke en de verstelbare trainingsbank. Een vlakke trainingsbank is vrij eenvoudig. Deze heeft vier poten en een vlak oppervlak. De verstelbare trainingsbank heeft een verstelbare rugleuning en in sommige gevallen ook een verstelbare zitting.

Een vlakke trainingsbank heeft twee voordelen ten opzichte van een verstelbare trainingsbank. Het eerste voordeel is dat dit type bank vaak een stukje steviger is. Doordat deze bank geen bewegende delen heeft is deze steviger en stabieler. Het tweede voordeel is dat de bank bestaat uit één geheel. Een verstelbare trainingsbank bestaat namelijk uit twee delen, een zitting en een rugleuning.

Echter, een verstelbare trainingsbank heeft ook een zeer groot voordeel. Doordat je deze kunt verstellen kun je er namelijk veelzijdiger mee trainen. Je kunt oefeningen doen met de rugleuning half of helemaal omhoog. Oefeningen die je niet met een vaste trainingsbank kunt doen.

Een inklapbare trainingsbank kun je opbergen

Naast de vlakke en de verstelbare trainingsbank zijn er ook trainingsbanken die je kunt inklappen. Deze zogeheten inklapbare trainingsbanken kun je dus inklappen. Vaak kun je de poten naar binnen vouwen waardoor deze erg plat wordt. De trainingsbank neemt hierdoor af in formaat en is gemakkelijk op te bergen.

Dit is vooral handig wanneer je denkt in de knel te komen met de ruimte. Veel mensen die een sportkamer combineren met een andere functie hebben baat bij een inklapbare trainingsbank. Je klapt de bank uit en begint met trainen. Na het trainen klap je de bank weer in en berg je deze op. Zo kun je in de overige tijd de kamer gebruiken voor andere dingen. Met een verstelbare trainingsbank kun je bijvoorbeeld trainen in je slaapkamer of je washok combineren als trainingskamer.

Kortom, een inklapbare trainingsbank kan een interessante uitkomst zijn bij een gebrek aan ruimte.

Een goede trainingsbank voor thuis uitzoeken

Als je een trainingsbank voor thuis uitzoekt is het verstandig om eerst te bepalen welke uitvoering past bij jouw behoeftes. Gaat je voorkeur uit naar een vlakke of een verstelbare trainingsbank? En moet deze wel of niet inklapbaar zijn?

Zodra dit duidelijk is kun je een bank gaan uitzoeken. Uiteraard heb je trainingsbanken van verschillende merken en verschillende prijzen. Op de trainingsbank kopen pagina van fitnesstoestelkopen.nl lees je meer over waar een goede trainingsbank aan moet voldoen.