Artikelpromotie
Image default
Sport

Wisselbeker kopen: duur?

Heb je al wel eens sportprijzen gekocht? Bijvoorbeeld omdat je onderdeel bent van het bestuur bij een sportvereniging? Misschien ben je verantwoordelijk voor het organiseren van sportevenementen vanuit de gemeente? Of organiseer je een sportgala voor de belangrijkste nieuwe sporttalenten binnen hun discipline? Een ding zal je wellicht al wel opgevallen zijn. Wisselbekers behoren tot de duurdere sportprijzen die je kunt kopen. De vraag is, is het die investering waard? Of ben je beter af met een andere soort trofee?

Hoe custom wil je hem hebben?

De ene wisselbeker is de andere niet. Ze zijn in de regel wat groter dan traditionele sportbekers en gemaakt van luxere materialen. Daarnaast kun je een wisselbeker kopen en die vervolgens nog op allerlei manieren laten personaliseren. Een andere voet, een custom naamplaatje, een eigen afbeelding op de beker zelf. Het zijn allemaal mogelijkheden die bijdragen aan het prijskaartje van de trofee. Maar de vraag blijft staan, is het de investering waard?

Met de €100,- die een wisselbeker al gauw kost, ben je tussen de drie en 10 keer zoveel kwijt als een andere sportbeker. Maar aan de andere kant, een wisselbeker hoef je niet ieder jaar opnieuw te kopen. Vraag bij de leverancier na wat de levensduur van de trofee ongeveer is. Dan is het een simpel rekensommetje om te bepalen of een wisselbeker de investering waard is.

Maak een keuze uit talloze sportprijzen

Vind je een wisselbeker toch wat te duur maar trekt het idee van een wisseltrofee je wel aan? Dan kun je ook een kampioensschaalkopen. Gaat het om een eenmalig evenement? Of wil je liever iedere wedstrijd prijzen uit kunnen delen? Dan is medailles bestellen de makkelijkste en voordeligste optie.