Artikelpromotie
Image default
Toerisme

Zandsculpturenfestival Blankenberge (België)

blankenberge

Onder de vele zomerfestivals die in verschillende landen van de wereld plaatsvinden, kan men niet anders dan het grootste zandsculpturenfestival noemen. Het vindt elke zomer plaats in België in de stad Blankenberg aan de Noordzeekust.

De kunst van het maken van zandsculpturen trekt veel professionele beeldhouwers en amateurs aan, waardoor steeds meer nieuwe en perfecte beelden ontstaan, ze blijven het publiek verbazen.

Strandsculptuurfestivals worden gehouden in St. Petersburg, Amerikaans Florida, Turks Antalya en België.

In Blankenberg worden 150 zandsculpturen gepresenteerd, gelegen op een oppervlakte van ruim 4 vierkante meter. kilometers. De auteurs lieten zich inspireren door cultfilms, creëerden beelden van beroemde historische figuren en hedendaagse beroemdheden en Hollywood-sterren.

Bij het bewonderen van de gepresenteerde perfecte werken, heerst er een gevoel van verdriet dat ze zo van korte duur zijn. Hun creatie vereist van beeldhouwers enorme inspanningen en energie voor het project, de installatie, het modelleren en het snijwerk. Gedurende anderhalve maand hebben 33 beeldhouwers uit twaalf landen van de wereld 150 werken gemaakt met meer dan 20 duizend ton zand.

Begonnen op 15 juni 2013, duurt het festival tot 15 september en staat het in het Guinness Book of Records vermeld als het grootste festival van zandfiguren.

Onder de tentoongestelde werken bevinden zich figuren van Lady Gaga, Albert Einstein, de Dalai Lama, David Beckham, president Lincoln, Egyptische farao’s en de held van Avatar Robocop.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html