Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Babykamer inrichten

Voor elk zwanger stel is het wel iets om naar uit te kijken: het inrichten van de babykamer. Vaak beginnen ze al maanden van tevoren. Het lastige is dan wel dat het nog niet bekend is of de baby een jongen of een meisje is. Vaak wordt er gekozen voor een neutrale babykamer, zodat beide opties nog mogelijk zijn. In dit artikel worden een aantal punten besproken die belangrijk zijn bij het inrichten van de babykamer.

Allereerst is belangrijk om voor een goede vloer te kiezen. Om de kamer een fijne uitstraling te geven is het beter om voor een rustige vloer te kiezen. Denk hierbij aan laminaat of een gietvloer in een rustige, lichte kleur.

Vervolgens kunt u een mooi behang gaan uitkiezen. Het is dus vaak nog te vroeg om voor roze en blauwe kleuren te kiezen, omdat het geslacht van de baby nog niet bekend is. Sowieso is het handig om voor een neutrale kleur behang te kiezen, net als bij de vloer. Zodat de basis van de kamer rustig blijft en de accessoires de toon kunnen zetten. U kunt er voor kiezen om de muur te verven of misschien wel houten wandbekleding. Dit zijn strips die er exact uitzien als hout. Hierdoor krijgt de babykamer een natuurlijke en warme uitstraling. De strips zijn gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Ook kunt u kiezen voor steenstrips. Dit is precies hetzelfde principe alleen dan de uitstraling van steen. Door hier gebruik van te maken blijft de babykamer rustig en neutraal.

Als laatst moeten het ledikantje en commode. Let er op dat het ledikantje heel stevig is, zodat het volkomen veilig is voor de baby. Zorg ervoor dat de commode op een goede hoogte is voor jezelf zodat je gemakkelijk bij de baby kunt om hem of haar aan te kleden. Natuurlijk is het ook handig om voldoende opbergmogelijkheden te hebben zoals kastjes en plankjes.

http://www.style4walls.com