Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Nederlanders willen graag de lonen van collega’s weten

Het salaris is één van de belangrijkste punten bij het aannemen van een baan voor vele mensen, naast de dagelijkse werkzaamheden die het belangrijkste punt vormen en de sfeer binnen het bedrijf. In Nederland zijn de lonen het afgelopen jaar zelfs met meer dan 2 procent gestegen, blijkt uit een jaarlijks onderzoek. In de ene sector ligt dit natuurlijk wel iets hoger dan in de andere sector. Nederlanders willen dag ook heel erg graag weten van het loon is van hun collega’s, de helft van de Nederlanders zegt zelfs al veel te weten over de salarissen van collega’s.

Ondanks dat veel werknemers in Nederland al veel weten over de lonen van hun collega’s, wil 70 procent van de werknemers meer kennis over de gangbare lonen, dit zou volgens hen namelijk bijdragen aan de tevredenheid op het werk. 80 procent denkt zelfs dat salaristransparantie goed kan zijn voor de winstgevendheid van een bedrijf. Niet in elk land wordt hier zo positief over gesproken, in Duitsland wordt er zelfs gedacht dat salaristransparantie kan zorgen voor een negatieve invloed. De Fransen weten relatief weinig van de salarissen van hun collega’s en ze delen hun salaris dan ook liever niet met anderen. Per land zijn de meningen dan ook erg verschillend en zelfs in Nederland zullen een aantal mensen hun loon graag privé willen houden.

Als werkgever in Nederland kan je dan natuurlijk ook iets met dit gegeven doen, maar niet iedereen is hetzelfde. Overleg daarom anders eerst met werknemers en vraag  hoe zij hierover denken. Houdt u zelf liever de lonen van de werknemers gescheiden, dan kan dit natuurlijk ook.  Moeite met het bijhouden van de salarissen van uw werknemers? Overweeg dan een salarisservice. Weet u niet precies meer wat de juiste lonen zijn voor uw werknemers? Kijk dan eens naar de loonwijzer.

http://cbbs.nl/