Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Werknemers voor vitaliteit

Laten we beginnen met een onderzoek. In 1989 was de AOW’er één op de vijf werkenden, in 2011 is dat verschoven naar één op drie. Ze voorspellen dat er in 2038 voor elke 65-plussen maar twee mensen aan het werk zijn. Economisch is dat voor Nederland onhaalbaar waardoor mensen langer moeten doorwerken. Om langer te werken moet de gezondheid van de bevolking optimaal zijn. Wanneer je gezondheid in balans is met je lichaam en loopbaan, heb je meer vitaliteit carrierepoort. Je hebt meer zin om naar werk te gaan en de prestaties worden bevorderd. Werkgevers horen hier echt iets mee te doen, vooral omdat sinds 2004 het loon van ziek personeel de eerste twee jaar zelf uitbetaald moeten worden. Werkgevers moeten uit hunzelf iets aan de gezondheid van hun personeel doen en dan hebben wij het niet alleen over gratis gezonde dingen weggeven. Klik hier voor meer informatie.

Speciaal voor bedrijven is er een vitaliteitsAPK ontwikkeld. Hiermee kan je in kaart brengen hoe het met de vitaliteit zit binnen je bedrijf en het personeel. Met een organisatie- en medewerkerscan wordt ondubbelzinnig en onderbouwd gemeten in welke mate je bedrijf vitaal is. Met een online test meten ze de bevlogenheid, productiviteit en risico-weerbaarheid vanuit de medewerkers. Bij een goed vitaal bedrijf gaat het om 4 variabelen. Ten eerste is het belangrijk om te weten of de bedrijfsstructuur in lijn is met de producten en de omgeving van het bedrijf. Ten tweede moet je de een bedrijfscultuur vinden/hebben die het beste bij het beleid en wensen van je klanten hoort. Ten derde moet je het meest dominante energie van het bedrijf onderzoeken. Ten slotte moet je achter de performance van het bedrijf gaan. Wordt alles behaald?  

Hoe vitaler het personeel is, hoe vitaler, wendbaarder, weerbaarder en winstgevender je bedrijf is. Bekijk voor meer informatie over de vitaliteitsAPK de website www.carrièrepoort.nl

http://carrierepoort.nl/