Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Bierglazen of toch gewoon uit het flesje?

Echte mannen drinken graag bier uit een flesje. Waarom zou je dan veel geld uitgeven aan bierglazen? Logisch dat je zo redeneert, maar vaak gaat dit ook om bierflesjes van vijftig tot zestig cent per flesje. Maar de echte liefhebber wil graag iets anders. Bierbrouwerijen zijn de afgelopen tijd enorm in opkomst. Ze maken allemaal hun eigen speciaalbier en deze komt echt niet beter tot z’n recht in een flesje. Net als bij wijn heeft bier ook zuurstof nodig om te ontwikkelen. Bij de ontwikkeling is ook de schuimkraag belangrijk en die heeft niet echt de ruimte in een flesje. Alleen met een goed glas kan je biertje de juiste ontwikkeling doormaken.

Bierglazen in de vorm van een flesje

Zuurstof is dus belangrijk voor de ontwikkeling van je biertje. Als je toch dat flesje mist kan je nog kiezen voor bierglazen in de vorm van een flesje. Doordat het flesje ondersteboven is komt er nog wel steeds voldoende zuurstof aan de bovenkant bij. Er is ook ruimte in het glas om een mooie schuimkraag te ontwikkelen. Het glas is dus beter voor je biertje en je hebt toch nog de vorm van het vertrouwde flesje.

Speciaal proefglazen voor je eigen bierproeverij

Wil je nog veel verder met de ontwikkeling van smaken in bierglazen? Een alternatief is eventueel bierproefglazen. Dit zijn glazen die speciaal ontwikkeld om je favoriete bier uit te proeven. Het glas heeft veel weg qua vorm van een wijnglas. Dankzij deze vorm komt de smaak nog beter tot z’n recht en heeft de bier voldoende ruimte om te ademen en te ontwikkelen. Het bierproefglas is echt ontwikkeld voor speciaal bieren. Drink je graag een biertje van een lokale brouwerij? Dan is dit absoluut perfect om een biertje te gaan drinken. Vergeet dus het flesje en schenk het over in een glas die je bier recht doet. Je krijgt zo de smaak zoals de bierbrouwer het bedoelt had.

Breng de smaken perfect in balans

Als biertjes getest worden door de bierbrouwerij dan worden ze ook niet rechtstreeks uit het flesje gedronken. De smaken zitten namelijk opgepropt in een flesje. Door ze in een speciaal gemaakte bierglazen te schenken breng je de bier perfect in balans. Je proeft zo een perfecte balans tussen bitter en zoet. Precies de smaken zoals de bierbrouwerij ze omschreef, maar je ze zelf nooit kon proeven. Kortom als je een echte bierliefhebber bent laat je het flesje voortaan staan en kies je voor speciale bierglazen voor je favoriete biertje.

https://www.bierglazenshop.nl/