Artikelpromotie
Image default
Adverteren

Hypoglykemie en depressie – Hoe kan mijn voedingspatroon mij depressief maken ?

Hypoglykemie en depressie gaan hand in hand, vandaar dat als je lijdt aan hypoglykemie, je ook een depressie kan ervaren zonder dat daarvoor een concrete reden aanwezig is. Een depressie is een dwangmatige toestand van verdriet en hopeloosheid of wanhoop, die zo ernstig is dat het impact heeft op de mogelijkheid van de mens om normaal te functioneren en de dagdagelijkse activiteiten uit te voeren. Heel wat mensen die aan hypoglykemie lijden, trekken van dokter naar dokter en van psycholoog naar psycholoog om de basisreden van hun depressie te vinden, terwijl ze tegelijkertijd een van de fundamenteelste en meest waarschijnlijke reden van hun negatieve gevoelens ontkennen, nl. hun voeding.

Heel veel mensen die aan hypoglykemie lijden en die een verkeerde diagnose kregen van manisch – depressiviteit, nemen vaak echt zware en krachtige anti – depressiva, terwijl eigenlijk alles wat ze echt nodig hebben om zich beter te voelen, een verandering van hun voedingspatroon is. Vandaar dat de voeding de sleutel is om met dit soort van depressie om te gaan. Door suikers, geraffineerde koolhydraten en andere voedingsstoffen te elimineren die de scheikundige werking van het lichaam verstoren, zullen vrijwel alle hypoglykemie-lijders een snelle positieve verandering zien optreden in hun negatieve gemoedsstemmingen.

Maar kan mijn voeding me nu depressief maken ?

  1. en veel voedingsdeskundigen beweren dat teveel eten van de verkeerde voedingsstoffen die stoornis in de scheikundige werking van het lichaam teweeg brengt en dat een van die bijwerkingen depressiviteit is. Suikers en geraffineerde koolhydraten zijn in staat om je een snelle en tijdelijke opflakkering van jouw gemoedsgesteldheid te bezorgen. Desondanks zal je, als de effecten van deze voedingsstoffen weggeëbd zijn, jezelf slechter voelen dan voordien.

Als je teveel verbruikt, zal je jezelf klem rijden in een vicieuze verslavende cirkel. Zeg je dan dat mijn voedingspatroon de reden is van al mijn negatieve gevoelens en mijn depressie ?

Het is niet omdat ik zeg dat hypoglykemie kan stimuleren tot depressie dat iedereen die wel eens depressief is, ook lijdt aan hypoglykemie.

De depressie is een uitzonderlijke toestand waaraan veel mensen lijden, en in heel veel gevallen kan hieraan verholpen worden door medicatie voor te schrijven. Maar alvorens te beginnen met een reeks krachtige anti-depressiva, is het even belangrijk dat jouw voedingspatroon zo gezond mogelijk is, juist om een precies gedacht te hebben van hoe sterk jouw depressie eigenlijk gerelateerd is aan jouw hypoglykemie.

Ben je moe of voel je je moe?

Wil je dat het stopt dat alles rond voeding draait ?

Wil je je ‘s morgens monter en fit voelen ?

Als een van deze elementen je bekend in de oren klinkt, dat is het tijd dat je wat extra aandacht aan jouw voeding schenkt.

Heb je het gevoel hulp nodig te hebben? Kijk dan op depsycholoog.nl (locatie Rotterdam) voor meer informatie en in het boeken van een consult in de omgeving van Rotterdam.