Artikelpromotie
Image default
Bedrijven

Hoe kiest u een waterpomp voor irrigatie

Als het gaat om het tuin sproeien, lijkt het idee dat “hoe meer water er in het gewas stroomt, hoe beter” het meest correct, maar het is niet waar. Het gewas heeft de juiste hoeveelheid water nodig, overtollig water kan schimmel en bacteriën veroorzaken. Daarom is het kiezen van de ideale fonteinpomp voor irrigatie geen eenvoudige taak, omdat het van cruciaal belang is om de goede werking van het systeem te garanderen.

 

Het is noodzakelijk om bodem- en pijpgegevens in de hand te hebben om de afstand tussen het ongunstigste punt van het areaal en de punt van de aanzuigpijp te meten en om de beste sproeier voor het gebied te kiezen. We hebben een aantal tips meegebracht die u kunnen helpen de juiste apparatuur te vinden.

 

Manieren om pompen aan te brengen

Artesische putpompen: De artesische put wordt geboord om het in het grondwater opgeslagen water op te vangen. En de toepassing van motorpompen in artesische putten wordt aanbevolen de ondergedompelde of centrifuges met injectoren. Met dit systeem is het voor het water voldoende om de oppervlakte te bereiken en het op te slaan in het reservoir dat zich boven de pomp bevindt.

 

Pompen voor de agro-industrie: Pompen voor de agro-industrie worden gebruikt om voedzame oplossingen naar de teeltkanalen te transporteren en de keuze van de ideale pomp voor irrigatie is een belangrijke factor voor de kwaliteit van het planten. De toepassing van de motor pompen in sprinkler irrigatie, in het algemeen de horizontale as centrifuges worden meer gebruikt, die een motor die kan worden elektrische, benzine of diesel om de macht te dragen hebben.

 

Pompen voor watertanks en zettingen: Pompen voor dit soort toepassingen werken zoals de meeste, door middel van een motor, die het water onder druk naar de leidingen voert. Het meest genoemde type pomp is de meertraps centrifugaalpomp, die veel gebruikt wordt bij de levering van appartementen en gebouwen.

 

Pompen voor zwembaden en hydromassage: In deze toepassing, de pompen werken zoals in het algemeen, pompen water naar de plaats, echter zonder veel moeite, omdat ze niet werken in de hoogte, maar in dezelfde of lagere niveaus van zwembaden en hydromassage. In de zwembaden worden de zelfaanzuigende pompen met voorfilter en in de hydromassage gebruikt, worden de pompen gebruikt die beschikken over een systeem van drukregeling.

https://www.waterpompshop.nl